Nederland blijft populair bij Belgen

Amsterdam blijft populair voor een citytrip | CC0

Tijdens de zoektocht naar een leuke bestemming blijken aanbevelingen van vrienden en familie erg belangrijk te zijn. In de aanloop naar de jaarlijkse HotelWeek zijn reisspecialisten van HotelSpecials.be daarom op zoek gegaan naar welke bestemmingen Belgen het afgelopen jaar het meest aangeraden hebben aan vrienden en familie.

41% van de Belgen raadt Nederland aan

Op hotel gaan in Duitsland, Nederland of toch in eigen land? Het kiezen van een leuke bestemming kan een uitdaging zijn. Uit beoordelingen van een 8 of hoger op de vraag “In welke mate zou je de bestemming aanbevelen bij vrienden of familie?” blijkt dat ruim 41% van de Belgen een hotelbezoek in Nederland zou aanbevelen aan vrienden of familie, gevolgd door op hotel gaan in eigen land (38%) en als derde bestemming wordt Duitsland het meest aangeraden (18%).

Top 3 meest aangeraden Nederlandse provincies

3. Limburg

Op een derde plek van de meest aangeraden bestemmingen staat de Nederlandse provincie Limburg. De steden Maastricht en Valkenburg zijn het populairst, maar ook een uitstap naar de uitgestrekte Limburgse natuur doet het goed. 

Maastricht, een heel mooie stad voor een weekendje weg | CC0

2. Zuid-Holland

Zuid-Holland komt op een mooie tweede plek in de meest aangeraden bestemmingen. Steden als Rotterdam en Den Haag zijn uitermate populair en ook de badplaats Scheveningen wordt veel aangeraden. 


Rotterdam, steeds meer een populaire bestemming | CC0

1. Noord- Brabant

Wie een zeer goed hotel wilt boeken is in Noord-Brabant op het juiste adres! Op hotel gaan in Noord-Brabant wordt het meest aanbevolen door Belgen en vooral de steden Eindhoven en Breda maken de provincie tot de populairste bestemming.

Over HotelSpecials

HotelSpecials.be is een boekingswebsite voor hotels en is een onderdeel van BookerZzz, dat is opgericht in 2002. Het boekingsbedrijf werkt nauw samen met veel hotels in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Scandinavië en het aantal partners groeit iedere dag. Het succes van de website zie je terug in de naam. HotelSpecials biedt met unieke Specials altijd iets extra’s aan, van een gratis ontbijt tot de hond gratis mee mogen nemen. 


Wat denk jij ervan?