Travelbird is failliet... Wat nu?


Travelbird, één van de bekendste reisorganisaties van België en Nederland heeft het faillissement aangevraagd. De reisorganisatie kan niet meer voldoen aan de betalingsverplichtingen. Alle reizen worden geannuleerd.


Travelbird failliet

Door de keiharde concurrentie op de online reismarkt is Travelbird er niet in geslaagd om voldoende financiële middelen te reserveren voor de eigen werkingskosten. De eerste tekenen van de teloorgang werden reeds ontdekt door het personeelsbestand van Travelbird nader te bekijken. 

Het afgelopen jaar daalde het personeelsbestand met 25%, dit was een eerste teken dat het financieel niet goed ging met Travelbird. Toen een overname afsprong kon Travelbird niet genoeg middelen meer reserveren om de geboekte reizen van de reizigers te betalen, een laatste redmiddel, een bankkrediet werd afgewezen. Hotelketen Fletcher hotels trok als eerste aan de alarmbel toen Travelbird uitstel van betaling wou, voor reizen die reeds door de reizigers zelf werden betaald.

40.000 gedupeerden door failliet Travelbird

Spoedig nadien werden alle geboekte reizen door Travelbird geannuleerd. Naar schatting 40.000 mensen bleven tijdens de afgelopen herfstvakantie met lege handen achter. Deze personen zullen hun geld kunnen recupereren via de SGR garantieregeling.


Wat denk jij ervan?

  1. een schande wij goedgelovigen maar onmiddellijk betalen - zij no problem geen vuiltje aan de lucht - en onze euro,s wanneer krijgen we wat terug???

    BeantwoordenVerwijderen