Met de trein rechtstreeks naar Frankfurt


In amper 3 uur ‘treinen’ ben je vanuit België in deze belangrijke Duitse stad die ook wel eens 'Mainhattan' wordt genoemd. Frankfurt am Main is namelijk een van de weinige Europese steden met zoveel hoge wolkenkrabbers. Laat je meevoeren naar deze metropool met een overvloed aan geschiedenis, architectuur, musea en shoppingcentra. 

Business in Frankfurt

Frankfurt staat in de eerste plaats bekend als een zakenstad. Je vindt er de hoofdkantoren van heel wat financiële instellingen. Ook het imposante beurs- en expositiecomplex waar jaarlijks de Frankfurter Buchmesse plaatsvindt – zowat de belangrijkste internationale uitgeversbeurs – is de plek bij uitstek om zaken te doen. Zowel de financiële instellingen als het beurscomplex bevinden zich op wandelafstand van het station Frankfurt (Main) Hauptbahnhof. Daarnaast is er uiteraard ook de internationale luchthaven Frankfurt, een van de grootste van Europa. Die bevindt zich op 12 kilometer van de stad en is net als Frankfurt (Main) Hbf goed te bereiken met de regionale trein. Het snelwegenknooppunt Frankfurter Kreuz is een belangrijk verkeersknooppunt binnen Duitsland en Europa, files zijn hier bijgevolg dagelijkse kost. Met de trein naar Frankfurt sporen, is dus een veilige en comfortabele oplossing! Wist je trouwens dat een ICE-ticket in bijna alle gevallen ook gratis toegang biedt op het openbaar vervoer op de dag van aankomst of vertrek? Dat is alvast mooi meegenomen!

Citytrip

Ook voor een citytrip is de trein een aanrader. Het station van Frankfurt ligt heel centraal en je loopt zo de binnenstad in. Het aanbod aan culturele instellingen, musea, historische en architecturaal waardevolle gebouwen is hier uitgebreid. De strakke wolkenkrabbers wisselen af met postmodernistische gebouwen. Hou je van winkelen, dan vind je beslist wat je zoekt in één van de hypermoderne shoppingcentra en winkelstraten. Het centrale plein in de binnenstad, de Römerberg, staat dan weer in schril contrast met al dat moderns. Aan dit plein ligt het middeleeuwse stadhuis van Frankfurt, de Oude Nicolaaskerk, de Gerechtigkeitsbrunnen en een rij van gerestaureerde vakwerkhuizen.


Krijg je nu al zin om de rijke geschiedenis van Frankfurt te ontdekken? Surf dan snel naar de gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website van NMBS Internationaal of ga langs in één de 21 stations met internationale verkoop. Reis je met ICE tussen België en Duitsland aan de voordeeltarieven ‘Supersparpreis Europa’ en ‘Sparpreis Europa’, dan is je ticketprijs dezelfde, of je nu van of naar bijvoorbeeld Brussel, Luik, Antwerpen of Gent reist. Het aansluitende traject in België – met de treinen van NMBS – is dan gratis inbegrepen in het ICE ticket.


ICE biedt dagelijks rechtstreekse verbindingen aan naar Frankfurt met vertrek vanuit Brussel en Luik. Je kan ze thuis tickets bestellen voor Frankfurt. Tickets voor ICE kunnen al vanaf 6 maanden voor vertrek aangekocht worden.


Wat denk jij ervan?