Museumpas kent succes


Sinds 5 januari is de Belgische museumpas geldig in de Turnhoutse stedelijke musea. Bovendien kan het publiek er de pas ook aankopen. En dat is meteen een succes gebleken. Per week bezochten gemiddeld 25 pashouders het Taxandriamuseum, het Begijnhofmuseum of het Museum van de Speelkaart. Intussen werden er ook al 20 passen verkocht. Een mooie start, wetend dat januari traditiegetrouw een erg rustige periode is voor de musea.


De museumPASSmusées kost 50 euro en is een jaar lang de sleutel tot meer dan 130 boeiende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het aantal deelnemende musea groeit trouwens nog steeds. De pas geeft bovendien ook bij tijdelijke tentoonstellingen recht op een fikse korting of, zoals in de Turnhoutse musea, op gratis toegang. Maandelijks ontvangen de houders een nieuwsbrief met unieke museumtips en interviews met curatoren. De Belg loopt bijzonder warm voor de museumpas. Sinds de lancering in september 2018 werden al meer dan 50 000 passen verkocht en bijna 81 000 bezoeken geregistreerd. 


Museumliefhebbers die recht hebben op een kansentarief kunnen de museumpas kopen voor tien euro, op vertoon van hun UiTPAS. Zo wordt de drempel tot cultuur voor iedereen verlaagd.

Wat denk jij ervan?