Zo fiets je de mooiste routes in Duitsland
Duitsland is een groen land, maar liefst een derde van het landschap bestaat uit beschermd natuurgebied. Je vindt in Duitsland 16 nationale parken, 106 natuurparken en 16 UNESCO-biosfeerreservaten waar je op jouw manier geniet van de natuur. Actief op de fiets of te voet langs de ontelbare fotogenieke wandelroutes zie je het meeste van het natuurschoon. Ook in het Amerikaanse Minneapolis kun je op eigen tempo fietsen langs de bekende Mississippi rivier.
Duitse wandelroutes dichtbij huis


Dwars door de Eifel loopt de Eifelsteig, een van de meest afwisselende wandelroutes van Duitsland. Wandelend van de keizerstad Aken naar de Romeinse stad Trier kom je onderweg door eindeloze bossen, smalle kloven en uitgestrekte velden. Ook net over de grens bij Venlo ligt het tegenwoordig verrassend groene Ruhrgebied.


Fietsen langs het Duitse water


Fietsers rijden op de Duitse Oostzeekustroute van Flensburg tot aan het eiland Usedom langs zandstranden, bizarre klippen en de Hanzesteden Wismar en Stralsund, waarvan de stadskern op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Wie in plaats van de zee liever een rivier volgt kan zijn hart ophalen op de Elberadweg, die door de ADFC is uitgeroepen tot populairste langeafstandsroute.


Glooiende landschappen en Duitse bergen


In het oostelijke puntje van Duitsland vind je het sprookjesachtige landschap van het Nationaal Park de Sächsische Schweiz. De 112 km kilometer lange Malerweg loopt dwars door dit gebied. De route komt door de historische binnenstad Pirna, kuurstad Bad Schandau en de vesting Königstein, maar vergt hier en daar wel wat klim- en klauterwerk.


Wandelen en fietsen door de Duitse bossen


De Ilmtalfietsroute is welhaast een reis door de Duitse cultuurgeschiedenis en een van de populairste routes in Thüringen. Als je start te fietsen vanaf het startpunt in het Thüringer Wald gaat het eerst gemakkelijk bergaf. Ommetjes zijn bijna in elk plaatsje langs de route de moeite waard, want overal vind je wel een museum, brouwerij, molen of kerkje.
Win een reis naar Hessen, land van Belevenissen


Fietsrondje.nl verloot in samenwerking met Hessen Tourismus, een schitterende reis naar Hessen, land van belevenissen. Fiets zelf het fietsrondje van de maand maart Fietsen in natuurpark Hoher Vogelsberg. Geniet van romantische rivierlandschappen en het bos in Vogelsberg. Je slaapt 4 nachten in prachtige lokale hotels, met ontbijt, middenin prachtig Hessen. Je bezoekt het Vulkaneum en zult ontspannen in de VulkanTherme. Doe nu alvast mee door een paar vragen te beantwoorden.

Volg de Mississippi rivier in Minneapolis


De linker- en rechterkant van de Mississippi rivier zijn ideaal om te fietsen. Huur een fiets of pak een groene Nice Ride fiets uit een van de honderden stations in en rondom Minneapolis.Plan deze lente of zomer een ontspannen fietstocht en fiets van Minneapolis naar St. Paul. Vanaf het centrum langs West River Parkway, steek de Mississippi over bij Franklin Avenue. Neem een kleine omweg naar Prospect Park en bezoek de Witch's Hat Tower in Tower Hill Park voor een ongelooflijk uitzicht op de skyline van Minneapolis en een korte picknick. De terugweg fiets je over de East River Parkway om te eindigen op Stone Arch Bridge met wederom een prachtig uitzicht op Minneapolis. Wist je dat Minneapolis keer op keer als de topstad voor fietsen wordt gekozen? Het uitgebreide netwerk aan fietspaden biedt veel plezier voor de hele familie.
Wat denk jij ervan?