8x Nieuwe trend... the second best thing

Hypermassatoerisme, dit kleine eiland ontvangt 30 miljoen bezoekers per jaar! | CC0

Dé nieuwe toeristische trend voor 2019 is ongetwijfeld "the second best thing". Wat is dat nu weer zul je ongetwijfeld denken? Omdat de "topattracties" zo onder de voet gelopen worden door toeristen blijf je er maar beter weg, er zijn nog véél mooie plaatsen te ontdekken waar geen kat naartoe gaat! Laat de mensen maar naar Parijs, Barcelona, Venetië gaan, zo kan jij ergens anders nog rustig genieten!

Op zoek naar "uniek"

We willen allemaal de unieke belevenis, de unieke reis met mooie instagram foto's en boeiende reisverhalen. Helaas zoeken wij in onze zoektocht naar een "unieke" reisbestemming allemaal dezelfde plekjes op. Iedereen wil naar Saint-Tropez, of een bezoek brengen aan Venetië. Maar toch zijn er nog zoveel unieke plekjes die écht de moeite waard zijn zonder het massatoerisme.

Hoe idillisch.. tot je de massa ziet, 2 miljoen bezoekers per jaar... | CC0
In verschillende steden zoals Barcelona, Venetië en Amsterdam komen jaarlijks meer toeristen dan dat er inwoners zijn in het volledige land! In Venetië wonen 50 000 mensen, maar elk jaar komen er 30 miljoen toeristen. Tot zover het idee over de idyllische bestemming. Een ander voorbeeld is Santorini, een "gezellig" eilandje... jaarlijks bezocht door 2 miljoen toeristen.

Leeg... en toch uniek!

Toch kan je best nog een flink aantal prachtige bestemmingen bezoeken zonder die massa toeristen. Waar kan je nog rustig genieten zonder onder de voet gelopen te worden door duizenden instagrammers en toeristen? Wij hebben alvast enkele suggesties!
Spectaculair om te zien, zonder massatoerisme | (c) Koen Goossens

Op zoek naar wilde rotskliffen en een spectaculair uitzicht? Hiervoor moet je niet naar Schotland of Noorwegen. Net over de Franse grens kan je schitterende kliffen zien waar geen kat naar komt kijken. Ofwel zijn ze té dicht bij huis, ofwel droomt iedereen van een verre reis. Wij vonden het alvast zeker de moeite!

2. Menton - Côte d' Azur

Menton, niet overcrowded en toch aan de Côte d' Azur

Zin in een bezoekje aan de Côte d' Azur? Zorg dan dat je wegblijft uit de échte toeristische toppers zoals Monaco, Nice en Saint-Tropez. Ongetwijfeld zijn deze steden allemaal héél mooi, maar eerder vol met toeristen. Wil je het wat minder spectaculair, maar even mooi? Overweeg dan eens om Menton te bezoeken! Weinig mensen kennen deze stad, het laatste stadje aan de Côte d' Azur, vlakbij de Italiaanse grens. Toegegeven, hier lopen ook toeristen rond, maar een flink pak minder!

3. Pic du Midi du Bigorre - Pyreneeën

De Pic du Midi, op het dak van de Pyreneeën | (c) Koen Goossens 

De Pyreneeën, groot genoeg om als toerist eenzaam te kunnen in verdwalen. Ook hier zijn echt uitzonderlijk mooie plekjes te vinden, omdat het zo uitgestrekt is voelt het nergens "druk" of toeristisch aan. Een uitzonderlijk mooie plek is de Pic du Midi du Bigorre, vanop een hoogte van maar liefst 2877 meter heb je een spectaculair uitzicht over de Pyreneeën. Dat hier slechts een tiental andere personen rondlopen is mooi meegenomen!

4. De grotten van Niaux

De grotten van Niaux, een unieke expeditie!

Iedereen heeft wel gehoord van de unieke grotschilderingen in de grotten van Lascaux, helaas zijn deze niet meer toegankelijk voor het grote publiek. Maar... even verderop heb je de grotten van Niaux. Hier kan je wél nog steeds de unieke grotschilderingen gaan bezoeken! Deze uitstap is zo exclusief dat er maar dagelijks 60 personen de grot mogen bezoeken, reserveren is zeker nodig. Maar omdat deze grot zo onbekend is, is dit zelfs in het hoogseizoen geen probleem! Een echte aanrader voor de cultuurliefhebber!

5. Een bezoek aan de piramides - Cairo

De piramides in Egypte... nu is het "de moment" | (c) Koen Goossens

De wereldberoemde piramides bezoeken, voor velen is het een droom. Toegegeven, je moet het eens gezien hebben om te geloven hoe indrukwekkend deze bouwwerken zijn. Tot enkele jaren geleden was het dé Egyptische trekpleister voor het toerisme, maar sinds de Arabische lente en een aanslag in de bekende badstad Hurghada valt Egypte niet meer in de smaak bij toeristen. Toch is Egypte een veilig én gastvrij land om te bezoeken, zeker nu veel toeristen wegblijven kan jij profiteren van de rust! Hier moet je niet met 1000-en staan te wachten op dé perfecte selfie!

6. Eifelsteig

Wandelaars kijken best net over de grens met Duitsland, hier kom je geen "kat" tegen | (c) Koen Goossens

Hou je van lange wandeltochten waar je zo goed als alleen door de bossen wandelt? Ga het niet té ver zoeken! In Duitsland kan je het schitterende Eifelsteig wandelpad vinden, hier kan je wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Wil je rustig genieten van de natuur zonder andere toeristen, dan is dit dé bestemming voor jou! Zelfs in het hoogseizoen kom je hier amper iemand tegen op deze wandelpaden.

7. Een dagje naar zee

Op zoek naar zee? Ga eens naar Zeeuws-Vlaanderen het is hier veel rustiger | CC0


Op een zonnig weekend met het gezin naar zee? Vergeet dan de "bekende" steden zoals Middelkerke, Oostende, De Panne... Je kan even mooie en zelfs véél rustigere strandjes vinden op plaatsen waar je het totaal niet verwacht! Probeer eens Cadzand, Nieuwvliet of Breskens! Je zal zien dat het hier véél rustiger is!


Wat denk jij ervan?