Fietsen in de Oudlandpolder tussen Blankenberge en Wenduine

De Uitkerkse polder, een deel van de Oudlandpolder | (c) Koen Goossens 

Tussen Blankenberge en Wenduine ligt een prachtig stukje ongerept polderlandschap, hier kan je nog rustig fietsen tussen oude vierkantshoeves en weidse velden. Nergens kan je nog genieten van zo een uitgestrekt natuurgebied. Hier kan je naar hartenlust fietsen, met de fietskaart in de hand maak je eenvoudig de mooiste fietstocht.

Fietslussen in historische polders

De fietskaart "Een bijzonder boerenverhaal, de Oudlandpolder" is gratis ter beschikking online of bij de toeristische kantoren in de buurt van Wenduine, De Haan, Zuienkerke en Blankenberge. Deze fietskaart neemt je mee langs 2 uiterst mooie fietsroutes langsheen de trage wegen doorheen de Oudlandpolder.

Fietsroute 1

De "Spioenkop" in de duinen tussen Wenduine en De Haan | (c) Koen Goossens

Meetkerke - Houtave - Vlissegem - De Haan - Klemskerke - Meetkerke

Deze fietstocht van 42km neemt je mee langs de polders tussen Wenduine en De Haan, maak kennis met "De Spioenkop" in Wenduine, de natuur van "De Zandpanne", de typische huisjes in De Haan, Natuurreservaat D'Heye en een hele reeks oude kustdorpjes als Houtave, Vlissssegem en Klemskerke. Deze fietstocht doorheen het hinterland is heel mooi aangegeven via de knooppunt routes.

Fietsroute 2

Zicht op de "Uitkerkse polder" | (c) Koen Goossens

Zuienkerke - Uitkerke - Blankenberge - Nieuwmunster - Zuienkerke

Deze fietstocht van 32km neemt je mee langs de polders tussen Wenduine en Blankenberge. Je vertrekt in Wenduine, en fietst zo door de polders langs schitterende oude hoeve's, doorheen de Uitkerkse polder met zijn uitzonderlijk vergezichten. Geniet van verse aardbeien bij de boer, of een ijsje tijdens je doorsteek van Blankenberge.

Kortom, twee erg leuke en mooie fietsroutes om het hinterland te verkennen achter de kust!


Wat denk jij ervan?