Nieuwe stadswandeling in Kortrijk


Stad Kortrijk, provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de vernieuwde stadswandelroute Kortrijk officieel ingehuldigd. De 7,7 km lange route leidt de wandelaar langs opmerkelijk historisch erfgoed en langs hedendaagse architectuur in de stad Kortrijk.


Deze stadswandelroute toont de ‘Metamorfose van de stad’ door de eeuwen heen. Het ene moment doorkruis je het historische centrum en wandel je langs de belangrijkste getuigen van Kortrijks roemrijke geschiedenis, zoals de Broeltorens, het Belfort en het Begijnhof. Het andere moment bewonder je het werk van internationaal erkende architecten en landschapsontwerpers. Zij gaven vorm aan het Kortrijk van de 21e eeuw met de verlaagde Leieboorden, het Buda-eiland, verschillende prachtige bruggen, een dynamische winkelwandelbuurt met het winkelcentrum K en tal van rustgevende, eigentijdse stadsparken. 


Klinknagelbewegwijzering

Naast een viertalige brochure met uitleg over de bezienswaardigheden en een duidelijk plan met het traject is de route ook bewegwijzerd. Het traject wordt aangeduid met metalen klinknagels waarop ‘gulden sporen’ staan afgebeeld. De klinknagels tonen de recreant op een discrete maar duidelijke manier de weg.

Praktisch

Van de stadswandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost €2,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen: 
Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge), 
Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark (GPS Houtmarkt), 8500 Kortrijk, 
T 056 27 78 40, toerisme@kortrijk.be, www.toerismekortrijk.be
Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge, 
T 0800 20 021, provincie@west-vlaanderen.be, www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum


Wat denk jij ervan?