Zeven nieuwe looproutes en loopevents in ZwitserlandTrailrunning wordt alsmaar populairder. Ook in Zwitserland worden elk jaar nieuwe parcoursen uitgestippeld en neemt het aantal evenementen in een hoog tempo toe.
Een overzicht van de 20 mooiste trailruns vind je op MySwitzerland.com/trailrunning.
Behalve trailrunning, zijn ook marathons en oriëntatielopen een fantastische manier om de Zwitserse natuur te ontdekken.Hieronder vind je alvast een selectie van nieuwe looproutes en events.
Veel leesplezier!


La Haute Route voor trailrunners

De Swiss Alps Trail Running Grand Tour is de "Haute Route" voor trailrunners. De volledige route is 225 km lang, telt 14.000 hoogtemeters en verbindt Verbier met Zermatt. De nieuwe route bestaat uit 9 dagetappes en loopt langs pieken van meer dan 4000 meter, gletsjers en bergpassen. Dit maakt het de ultieme Grand Tour voor alle trail lopers.

Nieuwe trailrunroutes in Val d'Hérens

Deze zomer telt Val d'Hérens 10 nieuwe routes voor trailrunners. Twee daarvan lopen door alle dorpen van Val d'Hérens; het duurt meerdere dagen om deze af te leggen. De acht andere kunnen elk op een dag gelopen worden. Het totale routenetwerk in het Walliser dal bestaat nu uit 490 km aan bewegwijzerde paden, geschikt voor zowel wandelaars als trailrunners.

Swiss Trailrun Pilatus

De Swiss Trailrun Pilatus in de regio Luzern-Vierwoudstedenmeer is een nieuw loopevent voor natuurliefhebbers en berglopers. De eerste editie vindt plaats op 22 juni 2019. Deelnemers hebben de keuze tussen twee routes: van het dalstation van Kriens naar Fräkmüntegg of van het tussenstation van Krienseregg naar Fräkmüntegg.

Original Mountain Marathon in Lenzerheide

De Original Mountain Marathon (OMM) is een bergtrail waarvan de oorsprong 50 jaar teruggaat, in Engeland en Schotland. Sinds twee jaar vindt de OMM ook in de Alpen plaats. De Zwitserse première vindt plaats van 31 augustus tot 1 september 2019 in Lenzerheide. OMM is een uitdaging per twee. Met behulp van een kaart en een kompas kiezen de teams hun route om 's nachts naar het kamp te komen door punten te verzamelen

Unesco World Heritage Trophy in het Jungfrau-Aletsch gebied

In 2019 kunnen berglopers de Jungfraumarathon en de Aletsch-halve marathon in een gecombineerd aanbod beleven. Het doel is om hen te inspireren om het berglandschap te behouden. Partners zijn de Jungfraumarathon, de Aletsch-halve marathon en het UNESCO-werelderfgoed Zwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch.

Europees Kampioenschap berglopen in Zermatt

De 25e editie van het Europees Kampioenschap (EK) in de bergen zal voor het eerst worden gehouden in Zwitserland op 7 juli 2019. De Continental European Athletics Federation heeft de EK-race toegekend aan Zermatt. Deze wedstrijd staat uitsluitend open voor lopers die door de federaties zijn geselecteerd. De openbare race, de Gornergrat Zermatt Matterhorn, vindt plaats in hetzelfde kader als de voorgaande jaren, een dag eerder, op 6 juli 2019.

Oriëntatieloop op de Corviglia

De van juli tot augustus permanent uitgezette oriëntatieloop in het Oberengadin biedt te midden van een indrukwekkend hoogalpien berg- en merenlandschap een perfecte hoogtetraining. Alle trainingsgebieden liggen hoger dan 2000 m boven zeeniveau. Op de Corviglia boven St. Moritz en op Muottas Muragl zijn 15 oriëntatieloopposten uitgezet. Het gaat daarbij om normale oriëntatieloopposten, zonder vaste installaties of tijdmeting.Wat denk jij ervan?