Kansarme kinderen kunnen gratis op kamp
'Iedereen op kamp met Young Charity', zo luidt de slogan van het goede doel Young Charity, opgestart door de Mechelse vzw YES Events. Met deze intentie wil de vzw dit jaar 100 kinderen uit kansarme gezinnen ook een kamp laten beleven, zonder dat de ouders hiervoor moeten betalen.Onbetaalbaar 
Door de toenemende opkomst besefte oprichter Opdenacker dat de kostprijs van een kamp niet voor iedere ouder even toegankelijk is. Een kamp kost al snel €125 euro, zonder overnachting. Voor kansarme gezinnen is dit onbetaalbaar. Om kinderen uit die gezinnen ook een kans te geven, kwam in 2014 Young Charity tot leven. Elke aanvraag wordt persoonlijk behandeld. Dit jaar is YES Events van plan om 100 kinderen een gratis kamp aan te bieden verdeeld over al zijn sportkamplocaties.

Steunorgansiaties
Omdat financiële zaken confronterend kunnen zijn voor ouders, bereikt YES Events de doelgroep op een onrechtstreekse manier. In Mechelen hebben ze de steunorganisatie De Lage Drempel aangesproken die met hun project ‘Steun op Maat’ ondersteuning biedt aan kwetsbare gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar. De verantwoordelijke van Steungezinnen, Cani Nas, kreeg  een cheque voor 10 gratis kampen overhandigd. 

YES Sportkampen
YES Events kende zijn start in 2013. De vzw geniet dit jaar van een opkomst van 4000 deelnemers voor zijn sportkampen. De sportkampen gaan door op 22 verschillende locaties in Vlaams-Brabant en omstreken. Het concept is al uitgebreid tot sportdagen, workshops en zelfs birthdays. Of het nu met dance, actie, avontuur of creativiteit is: elk kind weet zich te amuseren.
YES Events is bereikbaar op info@yes-events.be .Wat denk jij ervan?