Air Antwerp vliegt naar London City Airport


Het directoraat-generaal luchtvaart (DGLV) van de FOD mobiliteit heeft aan Air Antwerp een Air Operator Certificate (vliegvergunning) en een exploitatievergunning toegekend. Vanaf 9 september 2019 zal de regionale luchtvaartmaatschappij vanuit Antwerpen naar London City Airport vliegen. Air Antwerp heeft op deze route een codeshare-overeenkomst gesloten met KLM.


Drie keer per dag

Air Antwerp zal op weekdagen driemaal per dag heen en terug tussen Antwerpen en Londen City vliegen. Op zondagavond biedt Air Antwerp één vluchtfrequentie aan. Op zaterdag wordt er op de route niet gevlogen. De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Fokker 50 turboprop, die plaats biedt aan 50 passagiers.

Johan Maertens, CEO van Air Antwerp, zei: “Het bekomen van de AOC is een belangrijke mijlpaal in de prille geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om onze medewerkers te bedanken voor hun inzet en professionaliteit bij het voorbereiden en uitwerken van onze AOC-aanvraag. Ook een welgemeend woord van dank aan de teams van de FOD Mobiliteit voor de vlotte samenwerking tijdens de aanvraagprocedure.”


Hij voegde eraan toe: “Eindelijk zullen zakenmensen vanuit het centrum van Londen opnieuw naar de Antwerpse metropool kunnen vliegen. Ook voor het Antwerpse bedrijfsleven – en de diamantnijverheid en de havengemeenschap in het bijzonder – is het goed nieuws dat er opnieuw een directe link is naar de Londense Docklands.”

De ticketverkoop gaat volgende week van start via www.airantwerp.com en www.klm.com.


Omtrent Air Antwerp

Air Antwerp is een nieuwe regionale vliegtuigmaatschappij, die gevestigd is op de Antwerpse luchthaven. De vennootschap werd in mei van dit jaar opgericht. Aandeelhouders zijn het Ierse CityJet (75 procent) en KLM (25 procent).


Wat denk jij ervan?