Colmar, rustieke stad in de Elzas

Colmar, verrassend mooi | (c) Koen Goossens

De kans is klein dat je ooit iemand hebt horen vertellen over een citytrip naar Colmar, jammer eigenlijk. Colmar is een prachtige stad, met een schitterende architectuur en een enorm gezellige sfeer. En omdat het zo dichtbij is moet je er dan ook eens heen!


Colmar, kleine straatjes en kanaaltjes

Colmar is één van de grote steden in de Elzas, de buitenwijken zien eruit zoals bij elke grote stad, maar het oude centrum is iets totaal aparts. Hier moet je gewoon eens langsgeweest zijn. Alles in Colmar ademt de sfeer van vroeger uit, de oude vakwerkhuizen langsheen de kleine kanaaltjes in de stad, tot de overdekte markt. 

Colmar lijkt wel een decor uit een film | (c) Koen Goossens

Op je wandeltocht door de stad lijkt het wel alsof je in een filmdecor aan het wandelen bent, de huizen zijn mooi geschilderd, overal staan er bloemen en gezellige terrasjes. Wil je de stad verkennen, dan moet je het wandelpad volgen. Het wandelpad heeft het symbool van het vrijheidsbeeld, de ontwerper Auguste Batholdi, was namelijk een inwoner van Colmar.

Stadswandeling in Colmar | (c) Koen Goossens

Markt met streekproducten

Het wandelpad leidt je door de mooiste plekjes van de stad, waaronder de overdekte markt. Deze markt is vandaag nog in gebruik. Wil je wat lekkers kopen voor je lunchpakket of wil je een snelle hap eten, dan kan je hier vandaag nog steeds terecht. Wil je lokale specialiteiten proven zoals bretzels of flammekuchen, dan ben je hier ook aan het juiste adres.

Proef de lokale specialiteiten op de overdekte markt | (c) Koen Goossens

Colmar en zijn kanaaltjes

Achter de overdekte markt begint een wirwar van kanaaltjes die het stadcentrum doorkruisen. Vroeger werden de goederen voor de markt aangevoerd via deze kanaaltjes. Vandaag kan je met een fluisterstille elektrische boot deze kanaaltjes verkennen. Vanop het water heeft de stad een volledig ander uitzicht.

Ontdek Colmar vanop het water | (c) Koen Goossens

Colmar is een zeer gezellige en aangename stad voor een kortbijvakantie. Omdat de Elzas nog niet echt bekend is bij het grote publiek, is deze streek nog niet overrompeld door het massatoerisme. In het hoogseizoen kan het wel drukker zijn.

Colmar bereiken

Colmar is goed bereikbaar met auto, op 4u 30min vanuit Brussel. Colmar is ook goed bereikbaar met het vliegtuig of de hogesnelheidstrein via Straatsburg.Wat denk jij ervan?