De herfst is in Oostenrijk


Het gure herfstweer is begonnen, tijd om uit te kijken naar de volgende vakantie. Het is immers nooit te vroeg om aan de wintervakantie te denken! Midden september viel zelfs al de eerste sneeuw in sommige gletsjergebieden in Oostenrijk. Voor de perfect wintersportomstandigheden moet je nog een klein beetje geduld hebben maar de wintersportgebieden maken zich alvast voor jullie klaar. Laat je deze maand inspireren voor leuke winterbestemmingen, visvangst en de Oostenrijkse cultuur.


Familiepret in Serfaus-Fiss-LadisIn de drie dorpjes Serfaus, Fiss en Ladis in Tirol staat familie centraal. Van winterspeeltuinen, fun areas tot kinder- restaurants. Van de kleinste details op het sneeuwtapijt tot de facililiteiten er naast, alles is geschikt voor een wintervakantie met het hele gezin.

Sport en ontspanning aan de AchenseeBeleef sportieve activiteiten zoals snowkiten, langlaufen of wandelingen met een ranger. Ontspannen doe je dan weer in de wellness van Atoll Achensee. Of vlieg je mee in een heteluchtballon over het besneeuwde landschap tijdens de Ballondagen in maart 2020?

Natuurparkregio ReutteDe langste hangbrug ter wereld vind je in natuurparkregio Reutte. Met 406 meter lengte en 114 meter hoogte is de Highline 179 een record! Of bezoek je liever een van de leuke kerstmarkten tijdens de gezelligste periode van het jaar?

Vers gevangen zo op je bordCulinair genieten in Oostenrijk is erg veelzijdig. Iedere regio heeft zijn specialiteiten en in menig restaurant staan regionale streekproducten centraal. In de regio Salzkammergut zijn er heel wat meren. Door de goede waterkwaliteit is de populatie in de rivieren de afgelopen jaren sterk verbeterd. Hierdoor zijn er steeds meer vissoorten culinair te ontdekken.

De bekendste vissoort is misschien wel de rivierforel, die klassiek met aardappelen met peterselie en een hollandaisesaus geserveerd worden. Of een moderne versie met boschampignons zoals wij deden.

Wil jij weten hoe je die forel klassiek kan bereiden?


Vakantie in het hotel Das Schlössl ****

Laat je verwennen door de Tiroolse gastvrijheid in het hotel Das Schlössl in het Ötztal. Start je dag met een uitgebreid ontbijt zodat je genoeg energie hebt om de dag op de latten te staan of om te ontspannen bij de wellnessbehandelingen.

Dag en nacht in het KufsteinerlandOverdag een sneeuwschoenwandeling en ’s nachts het feest van de 1000 lichtjes of een kerstmarkt bezoeken? Of combineer activiteiten tijdens de vollemaanwandeling. In het Kufsteinerland heb je de hele dag door geen kans om je te vervelen.

Buitengewoon: de Tiroler Zugspitz ArenaWanneer je in de Tiroler Zugspitz Arena enkel gaat skiën dan mis je een hele hoop andere activiteiten. Hier kan je immers ook rodelen, met lama’s gaan wandelen, een iglo bouwen of met een pistenbully meerijden. Heb jij zoiets al eens gedaan?

Het hele jaar door plezier


Naast de talrijke sportieve activiteiten en winterse kriebels heeft de Oostenrijkse cultuur natuurlijk het hele jaar door pareltjes te bieden! Van uitzonderlijke bouwkunst tot de leukste winkelmogelijkheden.Wat denk jij ervan?