De leukste trips met je kinderen


Het is niet altijd gemakkelijk om een kindvriendelijke vakantie te vinden. Met deze tips vind je zeker een uitstapje in het populaire vakantieland Duitsland of beleef je een avontuurlijke excursie in Ras Al Khaimah. Laat je ons weten hoe je vakantie was?

Tips

Duitsland de ideale vakantiebestemming als je jonge kinderen hebt. Je hoeft niet urenlang te vliegen, het is betaalbaar en er is veel keuze aan uitstapjes. Enkele tips: 


Slapen in een boomhut

In Saksen vind je avonturenpark ‘Kulturinsel Einsiedel’. Kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven en klimmen en kruipen door het donkere ondergrondse doolhof kruipen. Wil je meerdere dagen genieten in het avonturenpark? In het eerste Duitse boomhuthotel overnacht je op een hoogte van acht tot tien meter. Elke boomhut heeft een eigen verhaal en biedt plaats aan vier of zes personen. 


Een virtual reality achtbaan, wandelen op de boomtoppen en met zijn allen in een jeugdherberg slapen

Dichtbij huis, net over de grens in Brühl, ligt Phantasialand. Afgelopen zomer is hier de langste VR-coaster ter wereld geopend: de Crazy Bats. Zet je VR-bril op en maak een rit in deze overdekte achtbaan door een kasteel met drie brutale vleermuizen.

Zijn jullie gek op natuur? In Thüringen vind je het oerbos Hainich. Wandel er over het 40 meter hoge boomtoppenpad en ontdek hoe de dieren leven in het wilde kattendorp Hütscheroda. Hebben de kinderen nog energie over? Kom klimmen in het klimbos Hainich am Reckenbühl in Kammerforst en kom schommelen aan Tarzan-touw of zweef op 120 meter hoogte met de kabelbaan door de boomtoppen.

Zoek je nog een leuke slaapplek met kinderen? In oktober opende een splinternieuwe jeugdherberg in Oldenburg. Deze jeugdherberg ligt vlakbij het station en is ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. In Oldenburg hoef je je niet te vervelen. De stad biedt gezinnen een ruime keus aan zowel culturele als actieve uitstapjes.

Meer tips voor familievakanties in Duitsland vind je hierWat denk jij ervan?