Langs het Liefdespad in Gelderland


In Ruurlo (Gelderland - Nederland) wordt Het Liefdespad ontwikkeld. Deze prachtige route loopt door de natuur langs allerlei belevenissen, zoals het Doolhof, de Baakse Beek, Museum More, Klimbos Achterhoek en De Heikamp. Op het pad staan loveseats; kunstzinnige banken die uiting geven aan de liefde voor de plek of een thema. Het Liefdespad kan door iedereen bewandeld worden. Singles kunnen voor een spannende blind date bijvoorbeeld bij het station Ruurlo afspreken en vanaf daar het Liefdespad op gaan. De bijbehorende app zorgt voor prikkelende vragen om een gesprek op gang te brengen.


Het pad is ook een toffe belevenis voor het hele gezin: kinderen kunnen onderweg aan hun ouders vragen hoe de liefde tussen hen is ontstaan. Het Liefdespad is 5 kilometer lang en zal te starten zijn vanaf De Heikamp, De Doolhof, Museum More en station Ruurlo.

Gelderland herdenkt

Precies 75 jaar geleden lag Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Met een programma boordevol tentoonstellingen, shows en luchtlandingen, bevrijdingsfestivals, herdenkingen en andere evenementen staan we stil bij de oorlog en wordt de vrijheid gevierd. In de regio Arnhem en in het rijk van Nijmegen vinden er de komende periode verschillende evenementen en activiteiten plaats om te herdenken en om de vrijheid te vieren.


Bevrijdingsmuseum wordt Vrijheidsmuseum

Het Vrijheidsmuseum – voorheen Nationaal Bevrijdingsmuseum – krijgt naast een nieuwe naam, ook een nieuwe jas aangemeten. Het museum heeft een nieuw gebouw en is uitgebreid met een nieuwe verhaallijn met als titel: ‘Het verhaal van oorlog en vrijheid zonder grenzen’. Aan dit verhaal hebben tientallen Nederlandse en Duitse historici meegewerkt. De inzet van nieuwe media zorgt voor meer interactiviteit in de presentaties voor jong en oud


Vers fruit in Rivierenland

Op nog geen twee uur rijden van Antwerpen ligt Rivierenland. Dit gebied bestaat uit de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken, zoals water, fruit en cultuur. De gemeenschappelijke factor is de rijke historie en schitterende natuur. Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in Nederland wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Daarom wordt deze regio ook wel de fruittuin van Nederland genoemd! Eind van de zomer en in het begin van het najaar is de fruitpluk en kun je in de boomgaarden terecht voor heerlijk verse appels en peren.


Wild eten in de Achterhoek

Breng in het najaar een bezoek aan de Achterhoek dan doe je je smaakpapillen een groot plezier. Het wildseizoen is dan geopend. Vanaf half oktober tot eind januari sieren wildgerechten de Achterhoekse menukaarten. Geniet van uitgebreide (meerdaagse) wildarrangementen. Van culinaire zesgangendiners tot ‘wilde’ weekenden. Nieuwsgierig geworden? Laat je dan verrassen en boek een wildarrangement bij één van de restaurants online.

Wat denk jij ervan?