Puy du Fou valt in de prijzen

(c) Sébastien Faillon

Het Franse attractiepark Puy du Fou heeft nog maar eens een prijs weggekaapt en won de internationale award van het Beste Spektakel van het Jaar voor de originele creatie 2019 ‘Het eerste koninkrijk’ (Le Premier Royaume). Deze award bekroont de artistieke excellentie van Puy du Fou, dat zich wereldwijd eens te meer laat gelden als een topreferentie op het gebied van spektakels en innovatie.

Het eerste koninkrijk

Met zijn spektakel ‘Het eerste koninkrijk’ verlegt Puy du Fou opnieuw zijn grenzen en biedt de bezoekers een belevenis zonder weerga in een onwezenlijke wereld. Doorheen 14 legendarische werelden volgen de bezoekers het lot van de buitengewone Clovis, koning der Franken. Deze nieuwe productie, die van A tot Z door Puy du Fou is ontworpen, verrast dankzij een innovatieve show, oogverblindende decors en ongeziene speciale effecten.


‘Het eerste koninkrijk’ is een artistieke en technische uitdaging voor de teams van Puy du Fou. Zoals altijd is technologie alomtegenwoordig, maar onzichtbaar. In deze originele creatie is alles voortdurend in beweging om de bezoekers nieuwe sensationele belevenissen te bieden en permanent onder te dompelen in een ander tijdperk.

Al ruim 40 jaar is Puy du Fou een buitenbeentje in de wereld van het spektakel. De universele taal die het heeft uitgevonden, kent een groeiend succes: elke bezoeker beleeft er unieke momenten vol emoties.

Puy du Fou is een levensgroot laboratorium, een kweekvijver voor technologische topprestaties ten dienste van de kunst. De overweldigende spektakels met meeslepende scènes zijn een unieke belevenis voor de 2,3 miljoen bezoekers. Deze uitzonderlijke prijs bewijst de kracht van het model van Puy du Fou, dat is uitgegroeid tot een van de toonaangevende spelers wereldwijd voor spektakels en parken. 


Atypisch themapark

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 301 000 bezoekers in 2018. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4000 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (63 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 22 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst en studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 700 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen. 

Wat denk jij ervan?