Over en uit voor Thomas Cook België

Thomas Cook neemt ook Neckermann mee | CC0

Er komen vervelende tijden aan voor reizigers die op vakantie zijn met Thomas Cook en Neckermann. Gisteren maakte Thomas Cook België nog bekend dat er voor de Belgische reizigers geen problemen waren omdat het enkel de moedermaatschappij was die het faillissement had aangevraagd. Helaas blijkt ook voor hen de realiteit anders te zijn.

Thomas Cook België ook failliet

De Belgische dochteronderneming hoopte nog de werking verder te zetten, en de reizen voor iedereen die een boeking had gemaakt, uit te voeren zoals afgesproken. Gisterenavond sijpelde het nieuws al door, dat door het faillissement van het moederbedrijf alle bankrekeningen van alle filialen reeds geblokkeerd waren. De directie hoopte om tegen 1 oktober een doorstart te kunnen maken voor de Belgische tak van Thomas Cook, helaas is de benodigde €5 miljoen niet gevonden. Thomas Cook België kon niet anders dan ook het faillissement aanvragen.

Gevolgen voor Neckermann

Neckermann reizen, ook een dochteronderneming van Thomas Cook, draagt ondertussen ook de gevolgen van het faillisement van de Britse moedermaatschappij. Alle rekeningen zijn ook hier geblokkeerd, en op de website zijn alvast geen reizen meer te boeken. Allicht is het voor Neckermann samen met Thomas Cook Belgium voorlopig ook einde verhaal...

Ook bij Neckermann krijgt men geen respons van het systeem

SN Brussels Airlines voert geen vluchten meer uit voor Thomas Cook

Concreet wil dit zeggen dat Thomas Cook België niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen om de reizen nog verder uit te voeren. Vandaag lekte ook uit dat SN Brussels Airlines alle geboekte vluchten door Thomas Cook opschort wegens wanbetaling van Thomas Cook.

Update 1 oktober 2019

Vandaag maakte de directie van Thomas Cook Belgium bekend dat er geen overnemer werd gevonden om de Belgische activiteiten verder uit te baten. De directie was op korte termijn op zoek naar €5 miljoen om de lopende bedrijfsactiviteiten verder te kunnen uitvoeren. Helaas is dit niet gelukt. 500 werknemers van Thomas Cook Belgium verliezen hun baan.

Wat denk jij ervan?