De gezelligste kerstmarkten van Vlaanderen


Warme lekkernijen, knetterende vuurmanden, kerstmuziek, lichtjes, shoppen naar cadeautjes en een gulle kerstman. De gezelligste kerstmarkten zorgen voor pure wintermagie in onze Vlaamse steden.

Wintertijd in Leuven

Wist je dat Leuven één van de oudste kerstmarkten van het land heeft? Pal in het hart van de stad die zich helemaal in een dikke laag Wintertijd heeft gehuld. De kerken vullen zich met zachte klassieke muziek, het prachtige Groot Begijnhof baadt in de gloed van duizenden kaarsen, en boven op de toren van de universiteitsbibliotheek verstilt het geroezemoes en is het uitzicht over de verlichte stad gewoon prachtig.

De Kerst- en wintermarkt  in Brugge

Tijdens de kerstperiode is Brugge altijd een prachtige locatie om een dagje te genieten van deze prachtige stad. Dit jaar moet de bezoeker het stellen met een vernieuwde kerstmarkt, zonder het bekende ijssculpturenfestival en ijspiste. Dit jaar kan je schaatsen op een kunsstof schaatspiste. De kerst- en wintermarkt loopt van vrijdag 22 november 2019 tot en met zaterdag 5 januari 2020.

Een heel gezellige sfeer op de kerstmarkt in Brugge | (c) Koen Goossens

De Kerst- en wintermarkt heeft plaats op de Markt en het Simon Stevinplein. Je vindt er eet- en drankkraampjes, met ijskoude jenever, een hartverwarmende gluhwein, een dampende braadworst of ander lekkers. Aan het Minnewater is ook een schaatspiste en een winterbar. En aan de souvenirstalletjes scoor je misschien nog een tof kerscadeau!

Ijsschaatsen in Gent

Ook de binnenstad van Gent verandert in een magische wereld tijdens de Gentse Winterfeesten. Trek je schaatsen aan en glij onder de stadshal door, geniet van wervelende liveshows voor heel het gezin. Of ga voor een vleugje adrenaline én romantiek in het reuzenrad.

Een supermooie kerstmarkt, de Gentse Winterfeesten | (c) Gentsewinterfeesten

Magisch mooi Antwerpen

In Antwerpen palmt de kerstmarkt de Grote Markt en de binnenstad in. Het reuzenrad brengt je op 55 meter hoogte oog in oog met de kathedraal. Vlei je neer in de winterbar of leef je uit op de winterkermis. Heb je nog een laatste kerstcadeautje te zoeken? Elke zondag in december zijn de winkels in de stad open.

De overs van de Schelde in Antwerpen | (c) Sigridspinnox.com

Griezelen met de kerstman in Hasselt

Winterland in Hasselt palmt al van 23 november tot en met 5 januari het Kolonel Dusartplein helemaal in. Dit is meer dan een gezellige kerstmarkt, want er wordt ook gegriezeld in Santa’s Ghost Villa, gedanst in de spiegeltent en gegild op de Christmas Flight. De Kerstman en zijn elfjes ontvangen je in zijn authentieke blokhut en heeft voor elk kindje een cadeautje.


Klassiek of hip?

De kerstmarkt van Ieper – van 24 november tot 2 januari – is oergezellig met sfeervolle chalets, een overdekte ijspitse, een nostalgische draaimolen en veel meer. En je kan ook door de stad tuffen op de kersttrein of met een vaart door de lucht vliegen in de rollercoaster Christmas Mouse. In Kortrijk en de Leiestreek gaan ze voor hippe winter-pop-ups: Sibäria in een oude raamfabriek in Kortrijk, Eisebear Winterbar en Der Tiroler in Waregem, en Bar Baton in Wervik.

Wat denk jij ervan?