Nieuwe erfgoedwandelroute Sint-Idesbald


De kust heeft er een nieuwe erfgoedwandelroute bij in Sint-Idesbald. De route is 5,5 kilometer lang en dompelt je onder in de geschiedenis van de jongste badplaats van de Westkust. Het is de negende bewegwijzerde erfgoedwandelroute langs de kust in een reeks van tien. 

De nieuwe erfgoedwandelroute start op de zeedijk en voert je langs vele pittoreske straatjes. Onderweg maak je kennis met het rijke verleden van het idyllische Sint-Idesbald, ooit een inspirerende thuishaven voor vele kunstenaars en vissers.


De Keunekapel, de villa Mieke Hill en het Paul Delvauxmuseum zijn enkele van de bezienswaardigheden onderweg.


Viertalige brochure

Een nieuwe viertalige brochure licht de verschillende bezienswaardigheden toe, zo kunnen ook anderstalige erfgoedliefhebbers meer te weten komen over de bijzondere troeven van Sint-Idesbald. Aan de ommezijde van de brochure toont een handige kaart het traject en alle bezienswaardigheden. 


Klinknagelbewegwijzering
De erfgoedwandelroute werd bewegwijzerd met zo’n 150 metalen klinknagels in de grond. Daarop staat het silhouet van de Keunekapel gegraveerd. Sint-Idesbald is de negende erfgoedwandelroute langs de kust die met klinknagels werd bewegwijzerd.


In 2020 is de gemeente Bredene aan de beurt, als tiende in de reeks. Daarna is deze productlijn afgewerkt.De erfgoedwandelroute Sint-Idesbald is een initiatief van Westtoer en de provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Koksijde.

Praktisch

De viertalige brochure met kaart kost € 2 en is te verkrijgen op volgende locaties: 
Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge),
T 050 30 55 00, www.westtoer.be, www.dekust.be
Toerisme Koksijde, Zeelaan 303, 8670 Koksijde,
T 058 51 29 10, toerisme@koksijde.be, www.visitkoksijde.be
Dienst Cultuur en Erfgoed gemeente Koksijde, Zeedijk 26a, 6870 Sint-Idesbald (Koksijde)
T 058 51 39 99, toerisme@koksijde.be, www.visitkoksijde.be
Provinciaal informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge
T 0800 20 021, provincie@west-vlaanderen.be, 


Wat denk jij ervan?