Er even tussenuit in Duitsland


Wil je er in de grijze novembermaand nog even tussenuit? Als je er snel bij bent, kun je nu nog genieten van de kleurrijke bossen. Duitsland is een en al kleur! Denk maar aan de diepblauwe meren, de bonte herfstbladeren en de vrolijk gekleurde kerstmarkten.

Van Gogh in Frankfurt 

In een van de bekendste kunstmusea van Duitsland, het Städel Museum, is t/m 16 februari 2020 een grote tentoonstelling over Van Gogh te zien. 


Centraal staan de mythe die rond 1900 rondom deze beroemde schilder is ontstaan en zijn invloed op de Duitse kunst. Neem meteen ook een kijkje bij andere Hollandse meesters! 

Mooiste wandelroutes 2019

Onlangs hebben wandelaars Duitslands mooiste routes gekozen, die geselecteerd zijn door het Duitse tijdschrift Wandermagazin


Hoog in de ranglijsten staan Die wilde Endert en de AhrSteig in het dicht bij Nederland gelegen Rijnland-Palts en het Kaiserstuhlpfad en de ZweiTälerSteig in Baden-Württemberg in het zuidwesten. 

Topbestemming Bonn 

Bonn staat in 2020 in de Lonely Planet in de top vijf! Aanleiding is de 250e geboortedag van Beethoven, de beroemdste inwoner van Bonn. Zijn geboortehuis wordt op 16 december 2019 officieel heropend: er zijn tentoonstellingen te zien en er worden concerten gegeven. Op die datum start het jubileumjaar. Wat denk jij ervan?