Nieuw cruiseschip Grandiosa neemt meer dan 6.000 passagiers mee


Cruisemaatschappij MSC nam haar negentiende cruiseschip, de MSC Grandiosa, in gebruik. Het nieuwe schip is het vlaggenschip van de vloot en vaart de eerstvolgende maanden in het Middellandse zeegebied. Aanleghavens zijn daar Rome, Palermo, Valletta, Barcelona en Marseille.

Naar Zuid-Amerika

In de herfst van 2020 stevent het nieuwe schip naar Santons (Brazilië) om daar een gans seizoen rond Zuid-Amerika te varen. Met een passagierscapaciteit van 6.334 opvarenden en 1.704 bemanningslieden is de MSC Grandiosa het grootste schip dat ooit in Zuid-Amerika zal rondgedobberd hebben.


Binnenpromenade

Bijzondere troef op en van de MSC Grandiosa is een 112 meer lange binnenpromenade met tal van luxueuze boetieks en een unieke ledkoepel. Hier bevindt zich ook de chocolaterie van J.P. Maury. Langs dezelfde binnenpromenade kan je binnenstappen in een aantal exclusieve restaurants waaronder een sterrenrestaurant HOLA! Tapas Bar met Michelinerkenning. Voor gastronomisch avontuur kan men ook terecht in de Butcher’s Cut of in Restaurant Kaito Teppanyaki. Het ruime L’Atelier Bistrot is de hele dag geopend. Op de kaart staan gerechten in een joie-de-vivreverband typerend voor Parijs. In het bargedeelte worden schilderijen van impressionist Edgar Degas getoond. 


Cirque du Soleil

De MSC Grandiosa telt 21 bars en lounges en 5 specialiteitenrestaurants. In totaal zijn er 11 restaurants met menukaarten naar ieders gading met telkens een verfijnde en authentieke keuken. Aan de speciale behoeften van gezinnen is gedacht: er is zelfs een buffet speciaal voor kinderen.
Zes avonden per week krijgen de gasten aan boord de gelegenheid om een van de twee originele voorstellingen van het unieke Cirque du Soleil bij te wonen.


Spa

Wie echt wil ontspannen kan terecht in een weelderige Balinese spa waar de gasten een ruim aanbod van gepersonaliseerde diensten en mogelijkheden om momenten van pure ontspanning te beleven, wacht. Naast een aanbod aan massages, gelaatsverzorging en schoonheidsbehandelingen kan men zich een nieuw kapsel laten aanmeten of er van een manicure of pedicure genieten.


975 toeschouwers

In het hightech theater op de MSC Grandiosa is plaats voor 975 toeschouwers. Het biedt een podium voor broadwayshows, opera en uiteenlopende voorstellingen. In talrijke bars en lounges van het schip weerklinkt muziek van uiteenlopende genres. De Sportbar is de ideale plek om een match te volgen bij een biertje en een hapje. Het feest wordt pas volledig bij een spelletje in het lunapark, een partijtje bowling of een virtuele Formule-1-race.


Sport en ontspanning

Sport en ontspanning vind je op de MSC Grandiosa in o.a. een panoramische sportzaal of een 328 meter lange joggingbaan. In het sportcomplex kunnen diverse sporten beoefend worden. Nog meer pret valt te beleven op de 82 meter lange Himalayabrug of in het Aquapark met adembenemende glijbanen.

Kinderen kunnen worden toevertrouwd aan deskundige teams waardoor ouders even tijd voor zichzelf krijgen. Er zijn 5 clubs, elk voor een eigen leeftijdsgroep in samenwerking met Lego en Chicco. Wat oudere kinderen zijn welkom in de Tienerclub en in de Jongerenclub.


Cruise-assistent

Aan boord van de MSC Grandiosa profiteren de gasten van elk moment dank zij een verbeterde technologie met een mobiele applicatie en touchscreens. Dank zij de nieuwe mogelijkheden die MSC for Me biedt kunnen alle activiteiten aan boord opgevraagd worden, is er een interactieve kaart die de route van het schip volgt en kunnen kredietkaarten worden geregistreerd.

In elke kajuit is de virtuele cruise-assistent ZOE aanwezig die in zeven talen alle vragen in verband met het schip en de cruises beantwoordt.


Milieuvriendelijk

De MSC Grandiosa is uitgerust met vele milieutechnische innovaties. Het nieuwe schip beschikt over twee belangrijke nieuwe ontwikkelingen bovenop de geavanceerde systemen waarmee de gehele vloot van MSC is uitgerust. Ten eerste is dat een hoogstaand Katalytisch Reductiesysteem (SCR- Selective Catalytic Reduction), een actief controlesysteem waarmee de uitstoot van stikstofoxide met 90 % wordt teruggedrongen. Ten tweede is er de nieuwste generatie waterpurificatiesysteem (AWT) dat ervoor zorgt dat het water een zo sterk reinigingsproces ondergaat dat het de kwaliteit van kraanwater dicht benadert.


info: MSCCRUISES.BE
en bij uw vertrouwde reiskantoor


Wat denk jij ervan?