Goedkoop tanken in Luxemburg wordt duurder

Goedkoper tanken in Luxemburg wordt iets duurder

Iedereen die tijdens de vakantie door Luxemburg passeert weet dat hij daar moet stoppen om nog even te tanken. Op een tank van 50 liter diesel kan je in Luxemburg al snel €20 goedkoper af zijn als je daar je tank gaat vullen. Maar vanaf 1 januari 2020 wordt het tanken in Luxemburg duurder...

Veilig op reis, goed verzekerd...

Ben jij voldoende verzekerd om met de auto door Frankrijk te rijden? Wil je een goedkopere autoverzekering? Doe de test! Is een kilometerverzekering ook voor jou goedkoper?.

Tanktoerisme

Luxemburg staat al jaren bekend om zijn tanktoerisme, iedereen die doorheen deze ministaat stopt gooit er zeker de tank vol of koopt wat drank en sigaretten. De accijnzen op deze producten zijn namelijk een pak minder dan in de buurlanden. Toch wil de Luxemburgse overheid het tanktoerisme beperken door het prijsverschil ten opzichte van de buurlanden te verminderen. De prijs per liter brandstof zal stijgen tussen de 3 en de 5 cent per liter voor diesel en tussen de 1 en 3 cent per liter voor benzine. 

Afwachten of deze maatregel het tanktoerisme een halt zal toeroepen, als je weet dat de brandstof in Luxemburg nog steeds 30 cent per liter beneden het niveau van de buurlanden ligt, blijft het de moeite lonen om te tanken in Luxemburg!


Wat denk jij ervan?