Train World lanceert bijzondere Monopoly over Odysee van de trein

(c) NMBS-Train World

Train World en NMBS bieden de mogelijkheid om de roemrijke geschiedenis van de Belgische spoorwegen op een leuke en originele manier te ontdekken met een thematische Monopoly-speldoos, die garant staat voor vele uren familieplezier. Het is de eerste keer dat de Belgische spoorwegen de hoofdrol krijgen in een Monopoly-spel, dat exclusief te koop is bij Train World, het treinmuseum van NMBS aan het station in Schaarbeek.

Thematisch

Dankzij de adembenemende scenografie in Train World, bedacht door François Schuiten, biedt Train World de bezoeker een unieke ontdekkingstocht doorheen de geschiedenis van onze spoorwegen. Die 'Odyssee' kan thuis ludiek worden voortgezet dankzij deze nieuwe thematische Monopoly. Kinderen en volwassenen kunnen spelenderwijs de evolutie van de trein in ons land ontdekken, van de eerste reis in 1835 tot vandaag.

(c) NMBS-Train World


'A Belgian Rail Odyssey'

In deze versie van het Train World Monopoly-spel is het doel om als eerste de eigendommen van het speelbord (treinen en stations) op te kopen en onderhoudsposten of werkplaatsen te bouwen tegen een maximale huurprijs.

De mooiste en meest performant spoorwegvoertuigen kunnen worden gekocht: van de eerste locomotief uit 1835 tot de Thalys en van de mythische Wagons-Lits-rijtuigen tot de modernste NMBS-treinen. Train World en NMBS hebben samengewerkt met de bedrijven DicoGames, Winning Moves en Hasbro om dit spel te realiseren.

(c) NMBS-Train World

Inhoud

 • 1 speelbord
 • 6 vintage pionnen
 • 28 eigendomsbewijzen
 • 16 Kanskaarten
 • 16 kaarten Algemeen Fonds
 • 1 pakket Monopoly-geld
 • 32 onderhoudsposten (groene huizen)
 • 12 werkplaatsen (rode huizen)
 • 2 dobbelstenen
 • spelregels

Praktische informatie

 • Een leuk spel voor jong en oud (vanaf 8 jaar).
 • Omdat de oplage van Monopoly NMBS beperkt is tot 2.000 exemplaren, zal het haasten worden voor de vele fans van Monopoly en/of treinen en om het spel dit jaar onder de kerstboom te vinden .... Monopoly NMBS is exclusief te koop bij Train World.
 • Prijs: € 49
 • Openingstijden van de Train World-winkel: dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Beroemd bordspel

MONOPOLY, het beroemde bordspel, werd uitgevonden tijdens de grote economische crisis van de jaren 1930 in de Verenigde Staten door ingenieur Charles B. Darrow. In 1935 deed de Parker Brothers Company hem een zeer aantrekkelijk aanbod dat hij onmiddellijk aanvaarde. Medio februari van hetzelfde jaar produceerde Parker Brothers 20.000 spellen per week en het jaar daarop waren er meer dan een miljoen verkocht. Sinds 1935 zijn er wereldwijd meer dan 250 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Meer dan een miljard spelers, verschillende edities te koop in 111 landen in 43 talen ...

(c) NMBS-Train World

Train World

Train World toont niet alleen de meest kostbare locomotieven en rijtuigen van het Belgische spoorwegerfgoed, maar ook heel diverse spoorwegobjecten, foto's en films, in een spectaculaire scenografie op een historische plek.

Sinds de opening op 25 september 2015 krijgt het museum van NMBS de waardering van veel bezoekers: meer dan 595.000 mensen maakten er al kennis met de geschiedenis van de spoorwegen in België.

Vandaag bezet Train World de 4e positie van alle attracties aanbevolen in Brussel door Trip Advisor, en staat het 3e in de lijst van de 121 Brusselse musea. Train World heeft bovendien 3 sterren gekregen van de beroemde Groene Michelin-gids. Deze topscore betekent 'De reis waard'.

Wat denk jij ervan?