De Praslines van Mazet in Montargis

Praslines Mazet, een superlekkere delicatesse | (c) Koen Goossens

Montargis, je hebt er nog nooit van gehoord, en allicht ook nog nooit eens gestopt. Maar toch... je zou het eens moeten doen! Op onze tocht door Frankrijk langsheen de N7 passeren we deze kleine maar befaamde confisserie. 


Roadtrip door Frankrijk

Onze derde stop in onze reeks "langzaam door Frankrijk", waarbij we het gelijknamige boek "langzaam door Frankrijk" volgen, is bij Praslines Mazet in Montargis. Deze prachtige confisserie laat je proeven van ambachtelijke "praslines".

De praslines van Mazet uit Montargis, superlekker!


Praslines Mazet

Praslines Mazet, opgericht in 1903 door een leerling van een confisseur en een dochter van een chocolatier, startte met de productie van de bekende "Praslines van Mazet". Deze uitzonderlijk lekkere gecaramelliseerde nootjes zijn wereldbekend, en worden nog steeds in Montargis gemaakt.

Unieke interieur van confisserie Mazet

Het schitterende neo-gotische winkeltje, gebouwd in 1920 doet de geschiendenis van de prasline alle eer aan. Proef een lekker en artisanaal streekproduct!

Verder op onze roadtrip door Frankrijk

Na ons bezoek aan Monargis, nemen terug de auto, en volgen het boek "langzaam door Frankrijk", we rijden door naar Rogny-les-Sept-Écluses, waar we op zoek gaan naar, hoe kan het ook anders, de zeven sluizen...


Wat denk jij ervan?