Sneeuwkriebels in Oostenrijk


Ben je op zoek naar inspiratie voor een actieve wintervakantie? Of beleef je de winter het liefst op een rustige manier? Het aanbod in Oostenrijk is zeer gevarieerd: eenvoudige hellingen, uitdagende afdalingen, speelparken in de sneeuw, skitoeren, snowboarden of een wandeling met sneeuwschoenen. Maar voor wie liever niet gaat skiën gaan de mogelijkheden van wandelen, ontspannen in de wellness of shoppen in de stadjes. 

#justme: tijd voor jezelf


Oostenrijk is een onuitputtelijke voorraadkamer vol gezelligheid, heerlijke keukenwonderen, prachtige natuur en mensen met een warm hart. Je kan er helemaal jezelf zijn!

Onder het motto #justme hebben we het afgelopen jaar de mooiste regio's in de kijker gezet waar je tijd voor jezelf kan nemen. In Oostenrijk is alles mogelijk, dat gaat van mindful zijn in de natuur tot eindeloos genieten van panorama's. Onthaasten in Oostenrijk


Waar wil jij overnachten?De Oostenrijkse hotellerie kent reeds een lange traditie. Van luxe hotel tot gezellig pension... Waar je ook verblijft, je wordt overal hartelijk ontvangen en maakt er kennis met de Oostenrijkse gastvrijheid en "Gemütlichkeit".

Duurzaam op vakantie ? Met de trein naar Oostenrijk !


Directe nachttrein vanuit België naar Oostenrijk! Sinds januari 2020 rijdt er 2x per week terug een rechtstreeks trein naar Oostenrijk. Je vertrekt op maandag- of donderdagavond vanuit België (Brussel of Luik) en komt de volgende ochtend aan op jouw bestemming.

Waar kan je met de trein naartoe?

  • Eindbestemming Wenen met haltes in Wels, Linz, Amstetten en St. Pölten.
  • Eindbestemming Innsbruck met haltes in Augsburg, München, Rosenheim, Kufstein, Wörgl en Jenbach.


Uitzonderlijke activiteiten voor avonturiers


Natuurlijke ijsvlaktes in heel Oostenrijk nodigen je uit om te komen schaatsen of zelfs ijssurfen. Terwijl anderen zich liever uitleven op bevroren watervallen of onderduiken in de ijskoude onderwaterwereld. Niet wintersport maar ijssport ontdekken

De leukste winterwandelingen


Wanneer je door het Oostenrijkse winterlandschap wandelt, hoor je het knisperen van de verse sneeuw onder je voeten en geniet je van gezonde lucht. En langs de wandelroutes vind je overal gezellige gelegenheden waar je wat kunt eten en drinken.

Belangrijke tips wanneer je op vakantie vertrekt met de auto


Het autovignet en de nieuwe uitzonderingen sinds 2019
10 misverstanden over winterbanden
Verkeersregels: maximale snelheid en verplichte Rettungsgasse


Wat denk jij ervan?