Lenteski in Frankrijk: 3 onweerstaanbare troeven

(c) G. Arrietta

Goed nieuws: ook al is de lente in het land, je hoeft die ski’s nog niet op te bergen! Vanaf 20 maart nemen 26 Franse skigebieden in onder meer de Alpen, Pyreneeën, Vogezen ... deel aan de tweede editie van ‘Printemps du ski’ (Lenteski). Een waar feest voor alle liefhebbers, beginners inbegrepen! En alles zit mee: zacht weer, goede sneeuw, scherpe prijzen, minder mensen op de piste en een stevig aanbod van activiteiten. Op naar de pistes!

Ideale weersomstandigheden

(c) T. Hytte

Wie van skiën houdt, gaat maar wat graag een verlengd weekend naar een van de talloze Franse skigebieden die in de lente open zijn (soms zelfs tot begin mei, zoals in Tignes). Vooral voor beginners is het een waar paradijs. De dagen worden langer en je wil zo lang mogelijk genieten van het mooie weer. In deze tijd van het jaar is de sneeuwkaliteit zo goed dat beginners hier hun hart kunnen ophalen. Bovendien kun je enkele lagen kleding afgooien en lekker comfortabel skiën. Een ‘beginnersgids’ die werd opgesteld in het kader van de lenteski geeft tips om licht te reizen en toch niets te vergeten!

Een skipakket kopen = een beginnerspakket voor volwassenen gratis

(c) G. Arrietta

Wie in de lente skiet, heeft meer flexibliteit in de duur van zijn verblijf. Een (verlengd) weekend of eender welk kort verblijf in de Franse bergen is dan veel eenvoudiger doordat alles (overnachtingen, activiteiten, skilessen ...) scherper geprijsd is. Bovendien bieden de Franse skigebieden die deelnemen aan de ‘Lenteski’ een interessant aanbod voor beginners: je krijgt een gratis beginnerspakket voor volwassenen bij aankoop van een skipakket (voor kinderen of volwassenen en ongeacht het niveau). Deze pakketten van 3 of 6 dagen omvatten:
  • de skipassen (voor beginners kan het skigebied een bepaalde perimeter instellen)
  • begeleiding van de skischool gedurende een halve of hele dag naargelang de plaatselijke afspraken (groepslessen voor beginners)
  • verhuur van het materiaal: ski’s (alpineskiën of noords skiën) + skistokken + skischoenen + helm of snowboard + schoenen + helm (aangepast aan het niveau)


Minder mensen op de piste en ... nog meer activiteiten

(c) G. Arrietta

Tijdens de vakantieperiodes zijn de Franse skigebieden drukbezocht, wat al minder het geval is in de lente, vooral rond Pasen. Zeker voor beginnende skiërs is dit een enorm voordeel wanneer je je eerste stapjes op de pistes zet, of ploegt ... De Franse pistes, geschikt voor elk niveau, bieden in de lente tal van ruimte aan beginners.

Bovendien kun je in de Franse skigebieden een heleboel andere activiteiten plannen die nog leuker zijn dankzij het zachte weer: sneeuwschoenwandelingen, fat bike, parapente, MTB-tochten ... Een heus sportief programma om van de bergen en het mooie seizoen te genieten.

De Lenteski voorziet ook een rijke programmatie voor feestbeesten van alle leeftijden. Dans de hele nacht door op de besneeuwde pistes op muziekfestivals zoals Tomorrowland Winter (Alpe d’Huez) of Radio Meuh Festival (La Clusaz). Ook voor kinderen zijn er in verschillende skigebieden leuke verrassingen, zoals het Festival des P’tites Canailles en Moufles, in Saint François Longchamp. Je zet de lente gegarandeerd goedgezind in.

Wat denk jij ervan?