Warme voeten op reis


Op je hotelkamer, in de caravan of in je vakantiebungalow, soms kan je er enorm naar verlangen: warme voeten. Neem daarom altijd je Glerups-pantoffels mee, die houden je voeten heerlijk warm waar je ook bent. Ze zijn licht van gewicht, nemen weinig plaats in in je bagage en zorgen voor een aangenaam verblijf. Kijk voor meer informatie op www.binorm.nl/glerups.

De pantoffels zijn gemaakt van 100% wolvilt, de beste warmte-isolator die je in de natuur kunt vinden. Het wordt gemaakt volgens een bijzonder procedé dat in de jaren negentig is ontwikkeld door de Deense schapenhoedster Nanny Glerup. Ze gebruikte hiervoor de wol van haar eigen Gotland pelsschapen.


Het vilt is zacht en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog en warm aanvoelen. Je draagt ze het liefst met blote voeten. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een aangename veerkracht. De buitenzool van de pantoffels wordt gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer met een mooie naturelbruine kleur. Je kunt ook kiezen voor een zool van natuurrubber als je er af en toe mee naar buiten gaat.


Glerups sloffen zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups in acht prachtige kleuren. Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.

Nanny Glerup aan het vilten

Over Glerups

In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie.

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

Wat denk jij ervan?