6 X Zwitserland bij je thuis


Haal de Zwitserse smaken in huis

Ga je voor een heerlijk paasontbijt of een uitgebreid paasmenu? Geef Pasen een Zwitsers tintje dankzij de traditionele Zwitserse Paastaart! De taart is gemaakt van rijstepap en is een ware lekkernij voor groot en klein. Bovendien is het versieren van de taart een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Het recept is relatief eenvoudig en de bereidingstijd bedraagt een klein uur. Geen zin in Paastaart? Op MySwitzerland.com vind je maar liefst 39 Zwitserse recepten.

Spring op een Zwitserse trein zonder uit je zetel te komen

De Grand Train Tour of Switzerland is een 1280 kilometer lange treinrondreis door Zwitserland en voert langs 11 grote meren, 5 Unesco-werelderfgoedlocaties, diverse andere bezienswaardigheden en landschappelijke hoogtepunten. Wie hier ook even van wil genieten vanuit de woonkamer, doet de Virtual Grand Train Tour of Switzerland of downloadt de gratis Grand Train Tour of Switzerland app.

Geniet van Zwitserse bergpanorama's

Een bezoek aan een Zwitserse bergtop zit er momenteel helaas niet in. Of toch wel? Ook vanuit huis kun je de indrukwekkende vergezichten van de Alpen bewonderen. Via panorama.myswitzerland.com reis je in een paar muisklikken naar bekende Zwitserse toppen als Jungfraujoch, Rigi, Mont Fort en Eggishorn, om te genieten van het spectaculaire 360°-panorama.

Plan een virtueel museumbezoek

Breng een virtueel museumbezoek aan enkele toonaangevende musea in Zwitserland zoals het Kunsthaus Zürich, het Olympisch museum in Lausanne en Fondation Beyeler in Basel dankzij Google Arts & Culture. Of neem een kijkje in de collecties van minder bekende musea.

Maak een Zwitsers kunstwerkje

Een schitterende bezigheid om een stukje Zwitserland in huis te halen en tegelijk de Coronaverveling tegen te gaan, is papierknipkunst. In het Duits spreekt men van Scherenschnitt, in het Frans van découpage du papier. Corinne Karnstadt uit Pays-d'Enhaut blies nieuw leven in deze traditie. Met behulp van schaar en cutter en met veel precisie en geduld knipt en snijdt ze silhouetten uit zwart of kleurrijk papier. Het dorps- en bergleven vormen het centrale thema van haar kunstwerkjes. Heel origineel zijn haar lampen en handtassen versierd met papierknipkunst. Benieuwd hoe het werkt? Raadpleeg Corinne's website en instagramaccount @corinne_karnstadt.

Volg Zwitserland Toerisme op social media

Helaas is het momenteel niet mogelijk om op vakantie te gaan. Maar in de tussentijd is het natuurlijk wel toegestaan om te dromen, inspiratie op te doen en plannen te maken voor een volgende vakantie in Zwitserland. Daarom blijft Zwitserland Toerisme mooie foto's, inspirerende video's en leuke verhalen delen met zijn volgers op social media, via Facebook, Twitter, YouTube, Instagram en TikTok.
Wat denk jij ervan?