Zwemmen in authentiek natuurlijk bad La Palma 
Zwemmen in het kristalheldere water van de Atlantische oceaan is altijd een plezier. Maar de ervaring wordt onvergetelijk wanneer je kan zwemmen in een natuurlijk zwembad. Dat is een waterbekken die door de natuurlijke opbouw gevuld wordt met zeewater zonder tussenkomst van de mens. Voor wie op zoek is naar een authentieke en natuurlijke ervaring geven we graag wat tips voor de mooiste natuurlijke zwembaden op het Canarische La Palma.Charco Azul, het meest unieke natuurlijke zwembad
Deze badzone is uitgegroeid tot een unieke natuurattractie door de enorme afmetingen ervan, de goede afscherming van de golven, het peuterbadje met vlakke bodem en de kleine waterval. Je vindt er uitgebreide voorzieningen: trappen en balustrades voor de veiligheid, een zonneterras, douches, kleedruimtes, parkeermogelijkheden en een redder. De jury van de Ecoplayas heeft de plek erkend voor haar bijzondere eigenschappen.


La Fajana, het meest geschikte zwembad voor families
Op de Canarische Eilanden tref je een overvloed aan schitterende natuurlijke zwembaden met verschillende bassins. Maar er zijn er maar weinig waar je in een oogwenk van het eerste naar het tweede en naar het derde zwembad kunt gaan. Dat kan wel bij La Fajana in Barlovento, in het noordoosten van het eiland. De loopbruggen rond het verzorgde complex van drie plassen zijn afgeschermd van de golven, zodat je veilig kunt zwemmen in het kristalheldere, kalme water. Er is parkeergelegenheid alsook een zonneterras en restaurants in de buurt. La Fajana de ideale plek voor het hele gezin om onder invloed van de zeelucht nieuwe energie op te doen zonder bang te zijn voor de krachten van de oceaan. 

Charcas Garafía, het meest avontuurlijke zwembad
Dit zwembad ligt bij Juan Adalid. Je moet een pad volgen dat alleen met een terreinwagen begaanbaar en vrij gevaarlijk is door de steille afgrond. Als je er eenmaal bent,  is het meer dan de moeite waard. Het is een zeer rustige plaats waar nauwelijks volk is en dan zijn het nog voornamelijk locals.
Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de 7 Canarische eilanden. Het is een unieke vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een echte aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie zie: visitlapalma.esWat denk jij ervan?