Bits of Bruges brengt Brugge naar jou toe

Het Minnewater in Brugge | (c) Koen Goossens

Ook Brugge en de Bruggelingen staan even stil. Maar geen paniek, Brugge laat de bezoeker niet op zijn honger zitten. Als jij niet naar Brugge kan komen, dan komt Brugge zelf naar je toe!

Brugge op afstand

Vanuit dit voornemen verzamelde Visit Bruges op haar website initiatieven om Brugge vanop afstand te kunnen beleven in 9 categorieën: 360°beelden, video, musea, muziek, podcasts, films en sieries, boeken, strips en gezelschapsspelen. 


De Bonifatiusbrug of beter bekend als "Lovers Bridge"  | (c) Koen Goossens

De campagne Bits of Bruges biedt zo een totaaloverzicht van alles waarmee verschillende partners als Musea Brugge, Concertgebouw, Cultuurcentrum, MA Festival, Anima Eterna en Cactus Muziekcentrum de afgelopen weken op de proppen kwamen om de afstand tussen Brugge en potentiële bezoekers te overbruggen. Een belangrijk onderdeel van deze campagne is de 360°-rondleiding langs maar liefst 25 locaties in de binnenstad die vanop het indrukwekkende platform virtualbruges.com virtueel te ontdekken zijn.


Knipoog

De naam van de campagne, Bits of Bruges, verwijst naar de virtuele wereld en maakt een knipoog naar de gamewereld. Het hartje uit het campagnebeeld, een ‘leventje’ in games, maakt het plaatje compleet: bezoekers kunnen met deze campagne thuis hun hartje opladen aan Brugge!

Bits of Bruges wordt ingezet via de social media-kanalen van Visit Bruges, communicatie met binnenlandse en buitenlandse pers, de partners en sector, …

Authentiek genieten in Brugge | (c) Koen Goossens

“Deze campagne moet Brugge levendig houden in de gedachten van potentiële bezoekers,” zegt schepen van toerisme Philip Pierins. “Want één ding is zeker: wanneer alles weer op zijn plaats valt, zal Brugge nog steeds de magische plek zijn waar we bezoekers met open armen verwelkomen!”

Burgemeester Dirk De fauw: “Bits of Bruges vormt zo de eerste actie van Visit Bruges binnen het breder Brugs relanceplan naar aanleiding van de Coronacrisis dat eerder werd voorgesteld. Doelstelling van dit plan is Brugge als toeristische bestemming en ook de lokale economie te heractiveren.”

Wat denk jij ervan?