Nausicaá presenteert vijf feel good-filmpjes


Ook Nausicaá, het grootste aquarium van Europa, is in lock down, maar de verzorgers entertainen ons via Facebook, Instagram en Youtube met een aantal fantastische feel good-filmpjes. Zo mochten de pinguïns en de groene leguaan op wandel, raapten de verzorgers haaieneieren en kregen de zeeleeuwen een grondig onderhoud. Daarnaast zorgen zo ook voor een momentje van rust met het ballet van de kwallen.

(c) Dominique Mallevoy – NAUSICAA

De Opaal- en Amenzi-pinguïns gingen op een zondagse wandeling in de verschillende tentoonstellingen van Nausicaá. Ze maken van de gelegenheid gebruik om al hun vrienden te begroeten!

(c) Dominique Mallevoy – NAUSICAA

De groene leguaan profiteerde van de afwezigheid van bezoekers in Nausicaá om zijn buren te begroeten in de tentoonstelling "Des Rivages et des Hommes". 

(c) Dominique Mallevoy – NAUSICAA

De verzorgers verzamelden geen chocolade-, maar haaieneieren in de tropische lagune van een zebrahaai. Dit om ze in de gaten te kunnen houden op de kraamafdeling. 

(c) Dominique Mallevoy – NAUSICAA

Wist je dat een zeeleeuw zijn tanden gebruikt om vis te vangen, maar niet om hem te kauwen, want dat werk doet de maag! 

(c) Dominique Mallevoy – NAUSICAA

De gouden kwallen van Nausicaá zorgen voor 15 ontspannende minuten aan ballet. Ga zitten en geniet van dit meditatief zen-intermezzo. Voor meer feel good-filmpjes kan je terecht op hun sociale mediakanalen: Facebook, Instagram en Youtube

Praktisch

NAUSICAA, Nationaal Zeecentrum
Boulevard Sainte Beuve
BP 189
62200 Boulogne-sur-Mer
Frankrijk

Tel: +33/3.21.30.99.99
E-mail: info@nausicaa.fr

Openingsuren

Buiten de schoolvakanties**:
9u30-18u30
Korte schoolvakanties**:
9u30-19u
Zomervakantie:
9u30-20u
**Schoolvakanties in Frankrijk, zone A, B en C (zoals bepaald door het Ministerie
van Onderwijs in Frankrijk)

Tarieven

Kassaprijs (+ 12 jaar): 26,50 €
Kassaprijs (van 3 tot 12 jaar): 19,95 € 

Over NAUSICAA

NAUSICAA, het Nationaal Zeecentrum in Boulogne-sur-Mer, is veel meer dan een mooi aquarium. NAUSICAA is het ontdekkingscentrum van de zee en haar unieke omgeving, en leert ons over de relatie tussen mens en zee op een pedagogische, wetenschappelijke en soms ook ludieke manier. In de loop van 28 jaar verwelkomde Nausicaá meer dan 17 miljoen bezoekers en trad naar voren als een belangrijke speler op vlak van milieubewustzijn. De missie van het centrum is vooral het sensibiliseren van het publiek voor een beter beheer van de oceanen en hun rijkdommen en het aanzetten tot actie. NAUSICAA kreeg het label ‘Center of Excellence’ van UNESCO voor haar sensibiliseringwerk.

Wat denk jij ervan?