Reis annuleren wegens Corona? Wat met de annulatieverzekering?


Veel reizigers voelen het al aankomen dat hun vakantie in het water zal vallen door het Corona-virus. Maar wat doe je het best? Zelf je reis annuleren of niet? En hoeveel krijg je terug? Komt mijn annulatieverzekering tussen? Het zijn de meest voorkomende vragen van reizigers op dit moment!

Zelf je reis annuleren

Voordat je zelf je reis gaat annuleren moet je exact weten wat de polis van je annulatieverzekering precies dekt. Een annulatieverzekering dekt het verlies van je reiskosten indien je ziek wordt, of indien een naaste familielid komt te overlijden.

Vaak worden er nog extra's toegevoegd, zoals problemen met een woning, een ziek kind, een kapotte auto,... Maar er staan ook kleine lettertjes in en vaak staat een pandemie daar tussen! Jij kan dus je reis wel annuleren wegens een pandemie, maar... je annulatieverzekering komt daar niet in tegemoed. Tenzij... je ziek bent door die pandemie, dan komt de verzekering wel tussen.


De annulatievezekering dekt je kosten wanneer jij in de onmogelijheid bent om de reis te maken. Maar wanneer je hotel open is, het vliegtuig wel vliegt, en jij gezond bent, dan is de reis uitvoerbaar, en dan komt er geen annulatieverzekering tussen in je gemaakte reiskosten.

Je reis wordt geannuleerd

Wanneer je touroperator je reis annuleert, of het hotel annuleert de reis omdat je het land niet binnenmag wegens de beperkende Corona maatregelen, dan is je reis niet uitvoerbaar. Jij kan dus niet reizen, omdat de andere partij de reis niet kan uitvoeren.

In dat geval komt je annulatieverzekering tussen. Je zal normaal de keuze krijgen van je touroperator tussen een voucher (om je reis om te boeken naar een andere datum) of eventueel een terugbetaling van je reis

Conclusie: Zelf je reis annuleren wegens Corona?

Wanneer je zelf je reis annuleert wegens het Corona-virus, hou er dan rekening mee dat een annulatieverzekering niet zal tussenkomen wanneer je eigenlijk wel in de mogelijkheid bent om de reis te laten doorgaan. Vooraf je polis en je reisvoorwaarden goed nalezen is de boodschap!

Wat denk jij ervan?