Swapfiets lanceert fietsabonnement in Mechelen


Voortaan kan je de herkenbare blauwe voorbanden van Swapfiets ook in Mechelen spotten. Het fietsabonnement was al actief in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel en kiest nu heel bewust voor de Dijlestad.

“In deze moeilijke tijden is gebleken dat de fiets meer dan ooit een betrouwbaar en veilig vervoermiddel is. De vraag naar onze fietsen is momenteel erg groot. We willen Mechelaars ook de kans geven om op de diensten van Swapfiets beroep te doen.


Mechelen is een stad met veel young professionals én studenten, de mensen die traditioneel fan zijn van onze fietsen”, zegt Thomas Schiltz, country operations manager Belgium van Swapfiets. “Bovendien is Mechelen een stad die duidelijk voor de fiets kiest, mede door infrastructurele ingrepen.” 


Geen winkel, wel alle Swapfiets-service

Swapfiets opent geen fysieke winkel in Mechelen, maar zal wel alle service leveren waarvan alle — intussen ruim 9.000 — Belgische Swapfiets-abonnees ook in andere steden kunnen genieten.

Swapfiets belooft, voor een vast bedrag per maand, een altijd werkende fiets. Gaat er toch iets kapot? Dan komt Swapfiets binnen een dag naar je toe om je fiets te repareren of te vervangen wanneer en waar je maar wilt. Swapfiets is daardoor het fietsabonnement waar je altijd op kan rekenen. Fietsherstellingen en fietsleveringen- of wissels aan huis of op een andere locatie, kunnen aangevraagd worden via de Swapfiets App, de website of per telefoon.
Continuïteit van service


Aan deze service verandert in deze coronatijden de facto weinig. Om de veiligheid van de medewerkers en de klanten te garanderen, houden de medewerkers van Swapfiets zich natuurlijk wel strikt aan de voorgeschreven voorzorgsmaatregelen. Ze houden te allen tijde minstens twee meter afstand tot de klant. Dit zowel bij levering, swap (wissel) of reparatie. De Swapfietsmedewerkers dragen beschermende handschoenen. Ze ontsmetten vaak aangeraakte oppervlaktes zoals handvaten en zadels extra. 

Wat denk jij ervan?