Brugse Ommeland zet in op verborgen erfplekken in het groen

(c) Westtoer APB Jan D'Hondt

Het Brugse Ommeland kijkt uit naar de heropstart van het toeristisch seizoen 2020. Zodra dagtrips en reizen in eigen land opnieuw toegelaten zijn, presenteert de regio een nieuw en uniek thema: ‘De verborgen kant van het Brugse Ommeland’. Centraal staan de onontdekte, rustige erfgoedplekken in het groen. De campagne biedt ook tal van inspirerende ideeën voor een vakantie in eigen land, weg van alle drukte, met oog voor de nodige maatregelen.

Het Brugse Ommeland grossiert in verborgen erfgoedplekken, badend in rust, groen en mysterie. De regio zet dit jaar achttien van die plekken in de kijker. Verschillende getuigen, die elk een bijzondere band hebben met een bepaalde plek, vertellen hun persoonlijk verhaal: journaliste Guinevere Claeys, onthult bijvoorbeeld hoe ze opgroeide in het Permekehuis in Jabbeke, Peter Velle laat je kennismaken met het Spaans Tolhuisje in Oudenburg en zuster Marie-Dominique toont hoe zij het bosbeheer van Domein Groenhove in Torhout aanpakt. 

Alle 18 verborgen plekken staan gebundeld op de website van het Brugse Ommeland: www.brugseommeland.be/verborgen. Tien gratis fiets- en wandelroutes rijgen de plekken aaneen. Met de tips in de buurt maak je er een dagje van. Je ontdekt ook waar je kan eten, drinken en logeren in bijzondere erfgoedlocaties.

(c) Westtoer APB Jan D'Hondt

Inspirerende vakantie-ideeën 

Zodra meerdaagse uitstappen in eigen land terug toegestaan zijn, reikt het Brugse Ommeland inspirerende vakantie-ideeën aan via het nieuwe magazine Brugse Ommeland, een online campagne en de website. Volgende tips komen alvast aan bod: 


Mini-vakanties, maxi-plezier

Dat je niet ver weg hoeft te gaan om een toffe vakantie te beleven, bewijst het online vakantiegidsje ‘mini-vakanties, maxi-plezier’. Een roadtrip, tweedaagse trekking of polderfietstochten,… Je vindt er negen volledig uitgewerkte vakantie-ideeën in terug. 

Tien landschappen

Eén van de grootste troeven van de regio zijn de prachtige, iconische landschappen. Dé tien mooiste landschappen van het Brugse Ommeland ontdek je via een routeboekje met fiets- en wandelroutes. Tal van tips verklappen je vanop welke locaties je het beste uitzicht krijgt over de regio. 


(c) Westtoer APB Jan D'Hondt

Kastelen en abdijen

Het Brugse Ommeland ademt geschiedenis. Meer dan honderd kastelen verstoppen zich er diep in de bossen. Authentieke abdijen maken al eeuwenlang ongestoord deel uit van het historische decor. De website bundelt alle activiteiten om dit unieke erfgoed te ontdekken.

Met de kinderen

Het Brugse Ommeland, wat kan je er doen met kinderen? De website lijst kindvriendelijke logeer- en eetadresjes op, de leukste natuurplekjes, kinderboerderijen, musea op kindermaat en tips bij regenweer. 

(c) Westtoer APB Jan D'Hondt

Maatregelen COVID-19 

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan omgevingsrecreanten en (dagjes)toeristen om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Wat denk jij ervan?