Doe reisinspiratie over Duitsland op


Magische plekken, historische steden, schilderachtige landschappen: Duitsland is een reisbestemming die je kan inspireren en verleiden. Zelfs nu jouw koffers op zolder moeten blijven, kunnen je gedachten alsnog op reis vertrekken. Want één ding is zeker: in een niet al te verre toekomst gaan de grenzen en deuren terug open. Neem tot die tijd gewoon deel aan een virtuele tour en droom over Duitsland als reisbestemming. Ook nieuwsgierig?

Dream Now - Visit Later

De Duitse Nationale Dienst voor Toerisme produceerde een film voor hun campagne ”Dream Now - Visit Later #DiscoverGermanyFromHome” Blijf thuis, blijf gezond - Laat je door ons meenemen op een reis door Duitsland. Dit is het ideale moment, om vanuit je comfortabele zetel, het beste van Duitsland te ontdekken. 


Virtuele tours in Hannover

Laat je virtueel inspireren door de bezienswaardigheden die Hannover rijk is. Dit kan simpelweg via je smartphone, tablet of laptop. Zo kan je de Herrenhäuser Gärten of het nieuwe stadhuis bezoeken. Via de GSM kan je ook een kijkje nemen in het kasteel van Marienburg of genieten van de schoonheid van het Steinhuder Meer. Breng zeker een bezoek aan de blog June.be, voor meer info over Hannover. Ontdek Hannover nu!

Serie over Bauhaus

De Duitse serie "BAUHAUS-A New Era" gaat over de gelijknamige kunst- en architectuurstroming die de 20ste eeuw als geen ander vorm zou geven. Verschillende onderwerpen zoals: de toekomst, het nationaalsocialisme en vrijzinnigheid, worden aangehaald. Bekijk de serie via Lumiereseries.com.

Groeten uit Heidelberg


Talrijke culturele instellingen en kunstenaars bieden hun diensten momenteel online en gratis aan. Gaande van begroetingen door Heidelbergse kunstenaars, het presenteren van kunstwerken, rondleidingen en tentoonstellingen, tot concerten thuis. Alles is samengevoegd via deze online ervaring, het was nog nooit zo makkelijk. Meer over Heidelberg?

Virtuele ervaringen in Noordrijn-Westfalen

Het uitkijken naar een reis maakt je gelukkig, zeker als je dit kan delen! Noordrijn-Westfalen zorgt voor de beste voorbereiding en maakt je klaar voor een toekomstig bezoek dankzij digitale rondleidingen in prachtige kasteelgebouwen, virtuele bezoeken aan verschillende steden, of via foto`s van unieke natuurfenomenen. Meer lezen

Jubileumjaar van Beethoven wordt verlengd tot september 2021


De viering ter ere van de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven loopt tot september 2021. Deze beslissing werd genomen om zo het creatieve potentieel van BTHVN2020 na de COVID-19-pandemie te presenteren. Momenteel werken de artiesten en andere kunstprofessionals aan het vernieuwde programma voor 2021. Meer info

Meer inspiratie

Instagram brengt je favoriete Duitse plaatsen naar huis. Blader doorheen deze prachtige foto' s en kies waar je heen wil.

Wat denk jij ervan?