Elke maand pinguïns, ijsberen en expeditieschepen in je mailbox


Maritiem fotograaf en journalist Mike Louagie is gepassioneerd door expeditiecruises. Maandelijks publiceert hij een nieuwsbrief over deze avontuurlijke scheepsreizen naar de meest extreme plekken op onze blauwe planeet. 

Wildernisreizen

Wildernisreizen per schip zijn momenteel ‘hot’ met de komst van nieuwe, speciale schepen. De natuur staat centraal. Wetenschappers delen hun kennis met de passagiers. De schepen zijn vaak speciaal gebouwd voor polaire gebieden. Typisch zijn de rubberboten. Het is meestal de enigste manier om aan land te gaan in plaatsen als Antarctica, Patagonië of de Galapagoseilanden. 


Eén enkele fotoshoot in een rubberboot zorgde voor het begin van Mike Louagie ’s passie voor uitzonderlijke bestemmingen die enkel per schip te bereiken zijn.
Dat was in 2007, toen Mike voor het eerst in Antarctica was, in het Lemaire Channel. Dat wordt vaak de 'Kodak Gap' genoemd, omwille van het waanzinnig fotogenieke landschap, met besneeuwde bergpieken en ronddrijvende ijsschotsen.


Met zijn nieuwsbrief ‘Expeditie Cruises’, wil Mike Louagie zowel reisprofessionals als potentiële reizigers bereiken. Het doel is om onafhankelijke informatie te brengen over schepen, bestemmingen, relevante boeken en tentoonstellingen. Als fotograaf wil Mike inspireren met prachtige beelden, en het ecologisch vraagstuk komt ruim aan bod.

Inschrijven kan gratis via https://bit.ly/louagie

Wie is Mike?

Wie? Mike Louagie is reeds 30 jaar een freelance maritiem fotograaf gespecialiseerd in cruise & ferry. Geboren in Oostende en fervent zeiler. Zijn eerste klant was de Oostende-Dover ferry lijn. Vanuit zijn thuisbasis in Gent werkt hij voor de cruise- en ferrysector, havens en magazines. Hij fotografeert, schrijft, geeft workshops en voordrachten. 

Wat denk jij ervan?