Europa-Park heropent

Fjord Rafting - Europa-Park – Ontdek Europa in meer dan 100 ...
Europapark, een gigantisch pretpark wil heropenen

Als eigenaar van Europa-Park is de familie Mack verheugd over de versoepeling van de maatregelen voor de coronavirusepidemie, waartoe de Duitse federale regering op 6 mei op nationaal niveau heeft besloten, evenals over de publicatie van de openingsdata die in het officiële persbericht van de Deelstaatregering van Baden-Württemberg van 7 mei.

Veiligheid blijft topprioriteit

Alle medewerkers van Europa-Park bereiden de heropening van het park, accommodatie en restaurants actief voor in nauw overleg met de bevoegde autoriteiten. De veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers zijn altijd topprioriteiten geweest in Europa-Park.

De volgende openingsdata zijn van toepassing:
  • Vanaf 18 mei: geleidelijke opening van hotelrestaurants
  • Vanaf 29 mei: heropening van Europa-Park, hotels en Camp-Resort / Camping

  • Bij heropening van het park zullen gerichte maatregelen worden genomen om het risico op infectie te minimaliseren:
  • Beperking van het aantal bezoekers door online ticketing met gedateerde tickets
  • Het handhaven van veiligheidsafstanden (bijv. markeringen op de grond in wachtrijen, restaurants, enz.)
  • Implementatie van verbeterde hygiënenormen en -processen (bijv. extra desinfectiestandaards, regelmatige reiniging en desinfectie van oppervlakken, enz.)
  • Informatie en uitleg over alle maatregelen voor bezoekers voor en tijdens het bezoek
  • Implementatie van nieuwe digitale technologieën voor wachtrijbeheer en behoud van fysieke afstanden
  • Contactloze betaling
  • Opleiding van medewerkers
De familie Mack verwelkomt ook bezoekers uit België en Luxemburg en alle andere landen in Europa-Park zodra het grensoverschrijdende verkeer is hersteld.

100 attracties

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, vlakbij de Elzas. Europa-Park is niet alleen het grootste recreatiepark van Duitsland, maar ook het op één na grootste van Europa qua bezoekersaantallen. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park beter dan andere bekende parken. Het is dan ook geen toeval dat het al vele malen de titel van beste park van Europa heeft gewonnen. Europa-Park heeft zelfs zes keer op rij gewonnen.

Het park bestaat uit vijftien districten die elk tot in detail een Europees land vertegenwoordigen. In totaal zijn er maar liefst 100 attracties en shows verdeeld in deze verschillende themadistricten. Geen enkel ander pretpark biedt zo'n vrijetijdsaanbod. Liefhebbers van achtbanen zullen daar hun geluk vinden. Het park telt maar liefst dertien verschillende. Bezoekers die de rust meer waarderen, zullen echter ook tevreden zijn met de 23 uur durende dagelijkse shows op het programma. Aan de rand van het park kun je overnachten in een van de zes themahotels. Wil je een extra dosis avontuur? In dit geval moeten tipi-tenten, aanhangwagens en hutten, of zelfs kamperen, u behagen. Met Rulantica opent Europa-Park een tweede park op dezelfde site en vestigt zich daarmee als bestemming voor kort verblijf. Meer informatie: Wil je een extra dosis avontuur? In dit geval moeten tipi-tenten, aanhangwagens en hutten, of zelfs kamperen, u behagen. Met Rulantica opent Europa-Park een tweede park op dezelfde site en vestigt zich daarmee als bestemming voor kort verblijf. Meer informatie: Wil je een extra dosis avontuur? In dit geval moeten tipi-tenten, aanhangwagens en hutten, of zelfs kamperen, u behagen. Met Rulantica opent Europa-Park een tweede park op dezelfde site en vestigt zich daarmee als bestemming voor kort verblijf.

Wat denk jij ervan?