Train World heropent


Nu de federale instanties toestemming hebben gegeven voor de heropening van de musea opent Train World opnieuw de deuren voor het publiek op dinsdag 19 mei 2020. Deze heropening is in eerste instantie enkel voor individuele bezoekers (met eventuele huisgenoten) en is heel stevig omkaderd.

Maatregelen

Het welzijn van bezoekers en medewerkers geldt voor Train World als topprioriteit. Alle mogelijke voorzorgen zijn genomen om ieders veiligheid te waarborgen.

Hieronder een overzicht van de maatregelen die in dit kader werden genomen:

 • Beschikbaar stellen van zeep en hydroalcoholische gel;
 • Duidelijk uitgestippeld museumparcours in een richting (sommige rijtuigen en locomotieven zullen tijdelijk niet toegankelijk zijn) ;
 • Intensievere reiniging van de tentoonstellingsruimtes;
 • Afscherming van de kassa’s met plexiglas;
 • Beschermingsmiddelen ter beschikking gesteld voor medewerkers ;
 • Plaatsing van pictogrammen die bezoekers aanmoedigen om beschermingsmaatregelen te respecteren (sociale afstand, sterk aanbevolen masker te dragen, enz.);
 • Grondmarkeringen aan de ingang, voor de liften en in de bookshop;
 • Online aankoop van toegangstickets wordt sterk aanbevolen om wachtrijen te vermijden;
 • Beperking van het aantal bezoekers per tijdvenster om zo de toestroom te beheersen;
 • Extra veiligheidsagenten in het museum;
 • Museumkassa blijft open (met inachtneming van social distancing) om bezoekers te informeren en de tickets te verwerken die niet online verwerkt kunnen worden;
 • Enkel betaling via bankkaart. Contante betalingen worden tijdelijk niet aanvaard.

De man die van treinen hield

Train World wil zoveel mogelijk mensen de kans geven om de tijdelijke, uitzonderlijke en succesvolle tentoonstelling 'Paul Delvaux. De man die van treinen hield' te bezoeken. Daarom is deze expo nog te bezichtigen tot en met 30 juni 2020.

Train World verwelkomde ondertussen al meer dan 76.000 bezoekers voor deze unieke tentoonstelling. Dat de expositie op zoveel belangstelling kan rekenen is te verklaren door de uitzonderlijke combinatie van de grote verscheidenheid van werken van de kunstenaar Paul Delvaux die moeiteloos opgaan in de adembenemende scenografie van Train World. Deze expo is hét uitgelezen moment om de artistieke evolutie van deze spoorwegliefhebber te ontdekken in een magische setting."De tentoonstelling van Paul Delvaux in Schaarbeek is waarschijnlijk een van de mooiste die ooit is gewijd aan deze schilder die zo dol was op treinen. De gepresenteerde werken gaan voortdurend een uitzonderlijke dialoog aan met de treinen waarop ze geïnspireerd zijn.”, aldus François Schuiten, scenograaf van Train World.

Alle nodige maatregelen zijn genomen zodat de bezoekers tot en met 30 juni zorgeloos kunnen genieten van deze unieke tentoonstelling.

Het virtuele bezoek van de tijdelijke tentoonstelling blijft beschikbaar op de site.


Spoorwegerfgoed

In een rijk historisch kader brengt Train World niet alleen de waardevolste locomotieven en rijtuigen van het Belgische spoorwegerfgoed bijeen. Je vindt er ook tal van spoorwegobjecten, unieke archiefstukken, foto’s en filmpjes, zorgvuldig ondergebracht in een spectaculaire scenografie.

Sinds de opening van het NMBS-museum op 25 september 2015 mocht Train World niet minder dan 655.368 bezoekers ontvangen. Zij konden de geschiedenis van de Belgische spoorwegen herbeleven dankzij een geslaagde combinatie van enkele van de meest prestigieuze stukken uit de NMBS-collecties samen met een uitzonderlijke, interactieve scenografie.

Train World kreeg voor het vierde jaar op rij drie sterren toegekend in de Groene Michelingids. Deze maximumscore betekent dat een bezoek 'de reis meer dan waard' is.

Wat denk jij ervan?