Zo mooi zijn de Vlaamse Ardennen


Twee jaar na zijn succesrijke fotoboek ‘Silent Fields’, over de gedenkplaatsen van de Grote Oorlog in de Westhoek, koos de Oudenaardse fotograaf Bart Heirweg voor foto-impressies van zijn geboortestreek. De Vlaamse Ardennen als toneel van de koers, maar ook als bijzonder landschap.

De Ronde van Vlaanderen

Twee jaar lang trok Bart Heirweg door de regio om er soms ’s ochtends heel vroeg, dan weer ’s avonds laat de heuvels en dalen vanuit een eigen perspectief in beelden vast te leggen. Het nieuwe fotoboek biedt een geïnspireerde visie op de zovele bulten en kasseien waarover de wielerpelotons, maar ook de wielertoeristen van in de vroege lente racen. Als leidraad nam Bart het parcours van de Ronde van Vlaanderen, maar het boek is zoveel meer dan enkel een boek over de koers. De retroronde en de dagen die aan Vlaanderens Mooiste voorafgaan, vervolmaken het portret. Ook de natuurliefhebber zal gecharmeerd worden door de beelden die de streek in alle seizoenen laten schitteren.


Als toemaat krijgt de lezer en kijker originele interviews met onder meer Stijn Vandenbergh, Dries Devenyns, Michel Wuyts, Peter Van Petegem en Emma Johansson.

De heuvels van de Ronde
Over de fotograaf

Fototgraaf Bart Heirweg maakt prachtige landschapsfoto's

Bart Heirweg (Oudenaarde, 1980) is een professioneel, gepassioneerd landschapsfotograaf, met licht en sfeer als zijn voornaamste stokpaardjes. Bart levert beeldmateriaal aan en schrijft op regelmatige basis voor verschillende nationale en internationale magazines. Via workshops, fotoreizen en lezingen weet hij ook andere fotografen te inspireren. Hij won met zijn werk reeds verschillende prijzen in binnen- en buitenland. In 2013 verscheen zijn eerste boek Silent Fields. ‘De heuvels van de Ronde’ is zijn tweede boekpublicatie.

Volg Bart Heirweg op Facebook
Volg Bart Heirweg op Instagram

Wat denk jij ervan?