Roadtrip door Frankrijk

Een perfect boek voor een perfect reisidee! | (c) Lannoo

Genieten van je vakantie in Frankrijk, voor veel mensen een jaarlijkse droom. Maar dan moet je zeker eens een roadtrip maken door Frankrijk! En wat voor één! Een tocht van meer dan 1400km, dwars door het platteland. Het boek "Langzaam door Frankrijk" toont je een geweldig mooi Frankrijk, met adembenemende plekken waar je nog nooit geweest was!

Schitterende reisgids

Deze schitterende reisgids vormt de basis voor onze roadtrip door Frankrijk, een schitterend boek dat je op weg zet om het échte Frankrijk te verkennen, ver weg van de drukte van het massatoerisme. Ontdek de schoonheid en vernuft van de aan te raden stopplaatsen uit het boek. Meestal heeft niemand er ooit van gehoord. Lees verder, en lees onze ontdekkingen op deze roadtrip doorheen Frankrijk!

Droom je ook van een rustige trip doorheen het platteland van Frankrijk? Rustig genieten van het uitzicht over weidse velden en genieten van de avondzon... Bekijk de mooiste monumenten en uitzichten, diep verscholen doorheen het hart van Frankrijk. Langzaam door Frankrijk toont je op een roadtrip doorheen Frankrijk de weg naar de bekende en de minder bekende monumenten die je zeker niet kan missen.


Langzaam door Frankrijk

Maak een roadtrip langs trage wegen en ontdek het echte Frankrijk
Beoordeling door: reisidee.be
Score: 5/5
Langzaam door Frankrijk is opnieuw te koop bij Proxis voor 23.49€ , uitgegeven door Lannoo, je kan ook het boek inkijken.

Rustig genieten onderweg

Een prachtig reisboek, vol kaarten, leuke restaurantjes, maar vooral bezienswaardigheden mét een verhaal! Reis door het hart van Frankrijk over de oude Route Nationale 7, omzoomd met statige platanen, en passeer bruisende, steden uit de jaren 60. Ooit drukke trekpleisters, die nu rustige, gezellige dorpjes zijn geworden.

Langs de Route National 7 naar Zuid-Frankrijk, omzoomd met platanen | (c) Koen Goossens
Langs de Route National 7 naar Zuid-Frankrijk, omzoomd met platanen | (c) Koen Goossens 

Bezoek de vele onbekende, maar uitzonderlijke bezienswaardigheden op je weg naar de eindbestemming, onderweg zijn is een deel van het reizen. Een autovakantie doorheen Frankrijk waarbij je niet alleen door de grote steden passeert, maar ook door kleine dorpjes en uitgestrekte velden, canyons en eeuwenoude bouwwerken. Je vertrekt vanuit Parijs richting het zuiden, maar je neemt niet de gewone autoroute, maar de N7! Deze baan werd genomen wanneer Parisiens in de jaren 50 en 60 met de 2CV of de DS richting Nice reden.

Snoepjes als streekproduct

Bij reizen hoort lekker eten, en dat hebben de kleine dorpjes langsheen de N7 goed begrepen. Elk dorpje of stadje heeft een eigen streekproduct. Dat is zeker de moeite om te proeven! Proef de Nougat in Montelimar, de Praslines van Montargis, of de Callisons van Aix-en-Provence, de Praslines van Montargis, de Chassebleau van Fontainebleau... tot in het zuiden van Frankrijk.

Bezienswaardigheden om zeker te zien

Tijdens je rit mag je zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan de kathedraal van Nevers, het kasteel van Fontainebleau, de ruines van Vernegues. Geniet van het échte Frankrijk, ver weg van de drukte van het massatoerisme, geniet van het mooie weer en een terrasje in de zon. Maak zeker ook een stop aan het Palais Idéal van facteur Cheval... Bezoek mooie kastelen en verlaten dorpen die in geen enkele reisbrochure terug te vinden zijn.


Wat denk jij ervan?

 1. Het boek is zeker een aanrader om eens te lezen. Ik heb het gekocht, en de tocht door Frankrijk staat er volledig in uitgelegd, inclusief stopplaatsen, en overnachtingen. Een roadtrip maken door Frankrijk ben ik niet meteen van plan zoals in het boek, maar ik zal wel enkele etappes rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het boek heet \"Langzaam door Frankrijk\", je kan het artikel hierover vinden onder de tag N7 bovenaan de pagina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Langzaam door Frankrijk, door Peter Jacobs en Erwin De Decker, uitgeverij Lannoo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad, dit boek is het! Ik heb deze reis gemaakt omdat ik al zoveel positieve reacties gelezen had op internet. Ik heb het boek aangeschaft, en ik ben er supertevreden van! Dus jullie zullen allicht ook wel een paar artikels te lezen krijgen hierover! Echt een dikke aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben dit boek gekocht en de roadtrip gemaakt door Frankrijk. Wat een prachtige reis, doorheen de kleine wegjes alle bezienswaardigheden gevonden langsheen de routes, elk klein dorpje waar er iets te beleven viel hebben we bezocht. Een zéér goed boek, gegarandeerd een mooie reis! We zijn 10 dagen onderweg geweest op deze roadtrip, maar we hebben heel veel van Frankrijk gezien! Echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed boek, ik heb het eergisteren besteld via de link, en ziet er een fantastische reis uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een goed boek, ideaal voor een roadtrip, alles staat er in beschreven, tot elke bezienswaardigheid. Alles bezoeken is wel teveel, dus je moet selecteren welke bezienswaardigheden je wil zien, maar het is zeker de moeite om te bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supergoed boek voor een roadtrip! Wij deden het in augustus, en we raden het iedereen echt aan. Mooie locaties, schitterende bezienswaardigheden. Deze roadtrip is echt de moeite! Een ideale reistip!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste, staat er in het boek ook plaatsen om te overnachten met een tent?Wij zijn namelijk van plan om in augustus op roadtrip door frankrijk te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In het boek staan enkel tips om te overnachten, waar je precies gaat overnachten tijdens je roadtrip is vrije keuze. Maar ik denk dat dit in Frankrijk niet echt een probleem zal vormen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt een super goed boek! Ben blij dat we langs deze weg een volledig uitgestippelde roadtrip konden maken tot in het uiterste punt van Frankrijk. En het is zeker de moeite waard! Dit boek in de hand, GPS uit, en genieten maar. Een absolute aanrader!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie roadtrip door Frankrijk, we hebben dit gedaan aan de hand van het boek, tijdens de paasvakantie. We hadden langs deze site het boek gekocht, en na veel dromen toch de reis gemaakt. Bij elke stopplaats was er een ibis hotel, waar we konden overnachten (wel gereserveerd op voorhand). Heel veel gezien onderweg, aan een rustig tempo. Echt voor herhaling vatbaar! We rijden dikwijls veel te snel doorheen Frankrijk, zonder naar de bezienswaardigheden rondom ons te kijken. Neem voldoende tijd om overal te stoppen, en te proeven. Deze reis was zeker niet duur, en we hebben heel veel gezien, echt de moeite waard om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We hebben afgelopen week het boek over de roadtrip besteld, en gisteren werd het door de postbode afgeleverd! Ik begin alvast een route uit te stippelen met alle stopplaatsen en bezienswaardigheden die we gaan bezoeken met deze \"roadtrip\". Lekker wegdromen, en zoals de veelbelovende foto's tonen denk ik dat het een fantastische reis zal worden door Frankrijk op deze unieke tocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn vriend en ik zijn van plan deze reis ook te volgen. De ene vraag die wij ons op het moment stellen is: Wat met de terugreis? Staat deze ook in het boek vermeld of?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De terugreis staat niet vermeld in het boek, echter heb ik zelf ook deze reis gemaakt, wij vertrokken in Menton (het eindpunt van de reis) 's morgens, en reden door tot in Dijon. Daar hadden wij een Ibis hotel geboekt. Vervolgens reden wij de dag nadien het laatste stuk naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een roadtrip door Frankrijk? Dan heb je zeker dit boek nodig. Wat een reis! We hebben echt alles bezocht, en waren 2 weken onderweg. Je kan natuurlijk de reis ook inkorten, maar reken toch 10-14 dagen voor de roadtrip uit het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. We hebben deze reis ook zelf gemaakt, en we hebben er 10 dagen voor uitgetrokken. We hebben zelfs niet alles kunnen bezoeken wat in het boek beschreven staat, deze roadtrip door Frankrijk is zeker een absolute aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een rondrit door Frankrijk zoals deze is nog de moeite om te doen, weg van massatoerisme en overrompelde dorpjes. Mooie bezienswaardigheden en goede uitleg op de rondrit. Wij hebben dit afgelopen zomer gedaan, en het was zeker de moeite, jammer dat er slechts één boek van bestaat, want deze roadtrip is echt goed! Een perfecte gids voor een perfecte vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is dus een trage roadtrip door Frankrijk (10 dagen), maar met welk totaalbudget moet ik ongeveeer rekening houden? (benzine, overnachtingen, ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De roadtrip door Frankrijk kostte ons in totaal €1400, voor 2 personen, inclusief overnachtingen in een hotel, parkings, brandstof, toegang tot bezienswaardigheden, eten en drinken, souvenirs en péage.Al bij al valt de prijs goed mee, maar je maakt een reis zo duur of zo goedkoop als je zelf wil. Deze roadtrip door Frankrijk is zeker niet duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie doortocht door Frankrijk! Ik heb het boek gekocht om een reisidee op te doen voor deze zomer, en we zijn alvast enorm onder de indruk. Moet een supertocht worden dwars doorheen de trage wegen van Frankrijk. We gaan er in elk geval de tijd voor nemen, en onze planning voor deze roadtrip komt uit op 14 dagen! Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Is het voor zo'n roadtrip noodzakelijk om alle overnachtingen op voorhand te reserveren? Of kan je ervan uitgaan dat er altijd nog wel ergens een hotelkamer beschikbaar is?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo,Is dit boek nog up to date? Want aan de reacties te zien zijn er al een aantal jaartjes voorbij gegaan. Wij willen graag in juli zo'n trip maken.Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wij hebben de route op voorhand uitgestippeld, en alles online gereserveerd bij Ibis, dit is zeer gemakkelijk, zeker als je je Visa opgeeft, omdat zij dan zeker de kamer voor je vrijhouden. Je mag zo laat toekomen als je wil, zo gingen wij om 21u 's avonds pas weg op de mooiste plaatsen, en het is leuk om te weten dat je dan niet meer moet zoeken naar een kamer. En bij Ibis weet je wat je kan verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het boek is zeker nog up to date, de bezienswaardigheden tijdens de roadtrip zie ik nog niet zo gauw veranderen, de meeste dingen zijn minder bekend, maar daarom niet minder mooi. De hele reis is echt een aanrader. Het enige foutje dat wij kunnen ontdekken hebben in het boek over de roadtrip, is dat er in Fontainebleau geen Chassebleau's (streekproduct van een snoepje) meer te koop waren. Maar dit is slechts een heel klein detail!Het boek is zeker de moeite waard en écht een aanrader! Je komt ook op de minder toeristische plaatsen, en achteraf bezien waren zij mooier dan de trekpleisters.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wij zouden dit graag met de tent doen, zijn er daar mogelijkheden voor? Mvg

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Sorry, de vraag van de tent stond er al tussenMvg

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Echt een aanrader om deze roadtrip te maken! We hebben het boek besteld, en kijken er nu al naar uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Echt een super goed boek!! We hebben een hele winter gedroomd en gepland, en nu komt de reis dichterbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ik kan dit boek nergens meer kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 31. dat boek is nergens meer te krijgenkan ik het van iemand overnemen

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi,ik heb de roadtrip ook al eens gedaan, een mooie reis van 13 dagen ongeveer (je kan er zo lang of zo snel over doen als je zelf wil) en wij hebben elke keer een leuke camping gezocht in de buurt. Nooit gereserveerd op voorhand, altijd plaats gehad. Dus je hoeft zeker niet elke keer op hotel te gaan, met de tent en de slaapzak kom je er ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. kan iemand misschien een kosten begroting geven van een roadtrip als deze? Wij zouden graag met een aantal vriendinnen deze reis willen maken. Ook zouden we graag willen weten hoe lang hij ongeveer duurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wij hebben zelf deze roadtrip doorheen Frankrijk gemaakt voor ongeveer 700 per persoon voor 2 volwassenen. Maar dit was echt met alles inbegrepen, hotels, peage, alle bezoeken, eten, en hotelkosten. Wij hebben deze reis gemaakt in 10 dagen, wat neerkwam op 70€ per dag per persoon, maar wel all-in.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het boek 'Langzaam door Frankrijk' interesseert me wel. Echter ik vind het nergens te koop. Iemand een idee waar ik dit kan kopen? Of iemand die zijn versie verkoopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Het boek is door het succes moeilijk verkrijgbaar, maar bij Standaard Boekhandel zou het nog te bestellen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hallo allemaal, Is er iemand die mij hun boek wilt doorverkopen of eventueel uitlenen? Want ik kan deze helaas nergens meer bestellen... Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Begin 2015 verschijnt een nieuwe up to date versie van het boek 'Langzaam door Frankrijk' bij uitgeverij Lannoo. http://www.lannoo.be/langzaam-door-frankrijk-1

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dag Peter, wijzelf hebben ook de reis gemaakt aan de hand van dit boek, en de redactie van goedkoopopreis.be kijkt alvast uit naar de nieuwe editie, want jammer genoeg konden we de Chassebleu niet meer kopen... Zijn er veel dingen vernieuwd?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Zeer mooie roadtrip door Frankrijk, en echt de moeite!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wij hebben de route opnieuw gereden en alles up to date gebracht voor de nieuwe editie van Langzaam door Frankrijk. Het boek ligt opnieuw in de boekhandel. Dank aan alle fans.Peter Jacobs en Erwin De Decker, auteurs

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Bedankt! Wij hebben enkele jaren geleden aan de hand van jullie boek over de N7 deze volledige roadtrip door Frankrijk gemaakt, en kijken er nog dikwijls met veel plezier aan terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Stonden de ibis hotels in het boek en zijn deze diervriendelijk

  BeantwoordenVerwijderen